Kako pronaći mapu padavina skrivenu u aplikaciji za vremenske prilike na iOS 15

Kako pronaći mapu padavina skrivenu u aplikaciji za vremenske prilike na iOS 15

Apple je u svoj operativni sistem iOS 15 ubacio neke sitnice koje, iako nisu promovisane, mogu biti od koristi. Jedna od takvih funkcija je mapa padavina sakrivena u aplikaciji za vremenske prilike.

 

Poboljšana vremenska prognoza

Naravno, postoji mnogo aplikacija za vremensku prognozu različitih vendora koje vam pružaju različite informacije. Međutim, sada nakon što je Apple osvežio svoju aplikaciju, verovatno ćete se u nju ponovo zaljubiti.

Naime, Apple je 2020. godine kupio aplikaciju Dark Sky koja koristi podatke korisnika kako bi isporučila prognozu padavina za više od milion korisnika Androida i implementirala je u svoju kako bi mogla da vam pokaže gde i koliko padavina je bilo u vašoj okolini u određeno vreme, pa čak i šta možete očekivati u vidu padavina u narednih sat vremena.

Da biste pristupili ovoj skrivenoj funkciji, otvorite iOS aplikaciju Weather i dodirnite ikonicu presavijene mape u donjem levom uglu.

Sada ćete videti listu od tri opcije: Temperatura, Padavine i Kvalitet vazduha. Dodirnite Padavine. Pomoću klizača na dnu ekrana izaberite vreme za koje želite da vidite podatke o kiši počevši od, otprilike, sat i četrdeset pet minuta u prošlosti do čak četrdeset pet minuta u budućnosti. Mapa će vam pokazati gde su padale padavine, gde će biti i kakav će biti intenzitet padavina.

 

Šta još prikazuje aplikacija Weather

U ovoj aplikaciji takođe možete pronaći podatke za temperaturu i kvalitet vazduha tako što ćete dodirnuti jedan od tih dodatnih izbora nakon što dodirnete ikonicu „presavijene mape“.

Ove male nove funkcionalnosti vam mogu biti od velike koristi u svakodnevnom životu. Naročito ukoliko želite da izbegnete pljusak kada krenete u šetnju ili na put i želite da znate da li je potrebno da ponesete kišobran i obujete adekvatne cipele.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit