Kako rešiti probleme sa Wi-Fi konekcijom na Android i iPhone telefonima?

Kako rešiti probleme sa Wi-Fi konekcijom na Android i iPhone telefonima?

Problemi sa Wi-Fi konekcijom na mobilnom telefonu mogu biti veoma frustrirajući, pogotovo ako vam je internet potreban za rad. Međutim, postoje načini da se ovaj problem reši i ponovo uspostavi stabilna Wi-Fi konekcija.

Rešenje problema sa Wi-Fi konekcijom na Android i iPhone telefonima – korak po korak

Ovo su prvi koraci koje je potrebno preduzeti da bi rešili problem sa Wi-Fi konekcijom na mobilnom telefonu:

  1. Ponovo pokrenite telefon. Ovo može pomoći da se resetuju veze između uređaja i ponovo uspostavi Wi-Fi konekcija.
  2. Proverite da li je Wi-Fi konekcija aktivirana na vašem telefonu. Ovo možete proveriti tako što ćete otići u postavke, pa u Wi-Fi i proveriti da li je Wi-Fi aktiviran.
  3. Pokušajte da se povežete sa drugom Wi-Fi mrežom ukolkiko je imate u blizini, kako biste proverili da li je problem sa vašom trenutnom mrežom ili pak telefonom.
  4. Obrišite memoriju Wi-Fi mreže i ponovo se povežite. Ovo možete uraditi tako što ćete otići u postavke, pa u Wi-Fi, pronaći mrežu sa kojom imate problem, pritisnuti dugme za zaboravljanje mreže i ponovo se povezati sa mrežom.

Alternativne metode rešavanja problema sa Wi-Fi konekcijom na Android i iPhone telefonima

Ukoliko se konekcija sa Wi-Fi-om nije popravila nakon prethodna 4 koraka, u nastavku možete pogledati alternativno metode. Ukoliko na ovaj način ne rešite problem, preporuka je da telefon donesete u servis.

  1. Isključite ruter sa strujne mreže na 30 sekundi, a zatim ga ponovo uključite. Nakon što se ruter ponovo pokrene, pokušajte da se povežete sa Wi-Fi mrežom.
  2. U podešavanjima proverite da li vaš telefon ima najnoviju verziju softvera. Ažuriranje softvera može popraviti probleme sa Wi-Fi konekcijom.
  3. Za kraj, obratite se proizvođaču svog uređaja ili provajderu interneta, jer postoji mogućnost da problem nije vezan za vaš uređaj, već za samu mrežu.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit