Kako skenirati QR kod mobilnim telefonom

Kako skenirati QR kod mobilnim telefonom

QR kodovi su veoma zgodna stvarčica za plasiranje različitih inormacija, pa zato ne čudi da ih možete sresti na svakom koraku. Od restorana, preko muzeja i spomenika, pa do knjižara i različitih prodavnica. Ovaj kod vam omogućava da, nakon što ga skenirate mobilnim telefonom, na vašem ekranu budu ispisane određene informacije ili vam telefon odmah otvori određenu web stranicu.

E, a kako skenirati QR kod mobilnim telefonom?

Ovo je opcija koja postoji na svakom pametnom telefonu bez obzira na to o kom brendu se radi.

 

Kako skenirati QR kod preko iPhona

Nije bitno da li ste dobili najnoviji iPhone sa vrhunskom kamerom ili pouzdan stariji model, skeniranje QR kodova preko iPhona je veoma jednostavno i može se učiniti u samo 3 koraka:

1) Otvorite aplikaciju za kameru.

2) Postavite telefon tako da se QR kod u celosti pojavi na displeju telefona kao da želite da ga slikate.

3) Na vrhu ekrana će se pojaviti traka sa obaveštenjima koja vas vodi do veb stranice ili će se otvoriti stranica sa informacijama.

 

Kako skenirati qR kod na Androidu

Ukoliko vaš Android telefon nema preinstaliran čitač QR koda ne brinite. Potrebno je samo da preuzmete iz stora neku od aplikacija koje ovo rade, recimo QR Code Reader.

Postoji više načina na koje možete skenirati QR kod preko Android telefona.

– Korišćenjem Google pomoćnika za skeniranje QR kodova – pritisnite i zadržite Home dugme ili recite „OK, Google“, a zatim tapnite ikonu Google Lens u donjem desnom uglu i potom namestite telefon tako da QR kod bude u celosti vidljiv na ekranu. Pojaviće se iskačući prozor koji će vas preusmeriti na web lokaciju, aplikaciju ili podstaći da preuzmete nešto.

– Korišćenjem Bixbi Vision za skeniranje qR kodova – Pokrenite aplikaciju kamere, a zatim dodirnite Bixbi Vision i potom se uverite da je QR kod u celini vidljiv na ekranu. Pojaviće se iskačući prozor koji će vas preusmeriti na veb lokaciju, aplikaciju ili prečicu za preuzimanje.

– Korišćenje aplikacije QR Code Reader za skeniranje kodova – Otvorite aplikaciju i kliknite na skener u donjem levom uglu. Uverite se da se QR kod vidi na ekranu, a zatim kliknite na akciju koja će vam iskočiti i sačekajte da budete preusmereni.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit