Kako uraditi back up Android telefona

Vašem Android mobilnom telefonu može se desiti „300 čuda“, ali to ne znači da morate izgubiti sve podatke sa njega. Naravno, potrebno je da razmišljate unapred i napravite kopiju svega što vam je važno. A kako bi ste to uradili neophodno je da znate kako uraditi back up Android telefona, a to možete uraditi na nekoliko načina.

 

Backup preko Googla

Google će automatski sinhronizovati vaše kontakte, kalendare i dokumenta, ali samo ako mu to dozvolite. Ova procedura može varirati u zavisnosti od modela i proizvođača. Ipak, generalno je potrebno da odete u Setting telefona, tu odaberete Google i zatim opciju Backup. Na Samsung Galaxy uređajima idete u Settings – Cloud and accounts – Backup and restore – Google account.

Kod telefona koji rade na Androidu 8.1 ili novijim verzijama ovaj backup Android telefona će sačuvati: Instalirane aplikacije i podešavanja, istoriju poziva, kontakte, podešavanja uređaja (uključujući Wi-Fi lozinke i pozadine), fotografije i video snimke i SMS poruke.

 

Prebacivanje sadržaja na računar

Fotografije, video snimke i muziku sa Android telefona možete prebaciti direktno na svoj računar. Potrebno je da ih povežete kablom i ručno prekopirate željene fajlove na računar.

Na PC računarima vaš telefon će se pojaviti kao eksterni drive koji je potrebno otvoriti i odabrati fajlove. S druge strane, na Mac računarima je potrebno instalirati Android File Transfer program koji vam veoma intuitivno omogućava da prebacite željene podatke.

 

Korišćenje programa koji obezbeđuje proizvođač

Skoro svi proizvođači pametnih telefona nude neku vrstu rešenja za backup Android telefona.

Većina njih koristi opcije različite od prebacivanja podataka na računar kako bi povratak podataka na drugi telefon bio što lakši.

 

Za koje god rešenje da se odlučite, uradite backup svog Android telefona već danas. Ne zaboravite, stara poslovica kaže – Bolje sprečiti, nego lečiti, a vi svakako ne želite da rizikujete i izgubite sve podatke, zar ne?

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit