Kako uraditi download fajlova koristeći Safari na iPhonu ili iPadu

Tokom godina iOS je, polako ali sigurno usavršavan postajući operativni sistem koji je, danas, na nivou onog koji se koristi na računarima. Sa iOS 13 i iPadOS 13 definitivno je potvrđeno da će upravo ovo biti budućnost uređaja sa ovim operativnim sistemima.

Mogućnost da se prikači Bluetooth miš ili PS4 i Xbox One kontrolori već je tu, kao i neki zgodni trikovi za Safari kao što je ubacivanje pravog download managera.

U pitanju je veoma značajna mogućnost, mada se o njoj zapravo nije mnogo govorilo.

 

Gde se nalazi ovaj download manager?

Dakle, uz pomoć Safarija sada je moguće skinuti praktično bilo šta sa neta i to na jednostavan način.

Nakon što otvorite Safari i tapnete bilo koji download link na Internetu, pojaviće se ikonica za download u gornjem desnom uglu. Ako je tapnete, pojaviće se lista svih nedavno skinutih stavki.

Dakle, download manager je integrisan u sam Safari što proces skidanja fajlova čini potpuno jednostavnim.

 

Kako uraditi download fajlova koristeći Safari?

Ovaj proces se odvija u nekoliko koraka:

Prvo otvorite Safari, a zatim posetite web sajt sa koga želite nešto da skinete. Kliknite na link za download i pojaviće se pop-up koji će vas pitati da li želite da sačuvate fajl.

Naravno, kliknite na download i fajl će početi da se skida sa interneta.

Fajlovi će biti sačuvani na iCloud Driveu, ali to možete promeniti ukoliko odete u Settings – Safari – Downloads i odabrati da fajl bude sačuvan u vašem iPhone ili iPad uređaju.

Na dalje skinute fajlove možete koristiti prema svojoj želji.

Pored toga, ovde imate i mogućnost pod nazivom Remove Download List Items. Ova opcija, ukoliko je odaberete, vam omogućava da odaberete da li želite da listu fajlova koje ste skinuli obrišete ručno, ili preferirate da ona automatski bude obrisana.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit