Kako uraditi update Android telefona

Update softvera je važna stvar za svaki Android telefon ili tablet. Kako uraditi update Android telefona zato je veoma često postavljeno pitanje od strane korisnika ovakvih uređaja.

Zapravo ne postoji jedan univerzalan odgovor na ovo pitanje, budući da tačni koraci mogu varirati u zavisnosti od proizvođača, verzije Androida, čak i od toga za koje tržište je određeni aparat kreiran.

Ukoliko se pitate kako da i vi uradite update na svom telefonu, u nastavku možete pogledati osnovne korake, mada se tačna procedura može malo razlikovati na vašem uređaju.

 

Koraci za update Andorid telefona

Postupak koji ćemo navesti je potvrđen na nekim modelima telefona brendova Samsung i Nokia. Međutim, ukoliko vaš uređaj koristi neki UI preko samog Androida, moguće je da sama procedura bude unekoliko različita.

Koraci su sledeći:

– Otvorite Settings na svom telefonu

– Većina Android telefona na vrhu ekrana će prikazati prozorčić za pretragu. Ovde ukucajte Update. Nakon toga biće vam prikazan System update ili ekvivalentna podešavanja.

– Tapnite na System Update

– Zatim odaberite Check now ili Check for updates opciju (u zavisnosti od uređaja može vam se prikazati prva ili druga opcija).

– Ukoliko postoji update, ovde će vam se sada prikazati. Ukoliko je tu, tapnite na Download and Install.

 

Šta dalje?

Nakon što sačekate da se update skine, uređaj će sam započeti instalaciju. Tokom ovog procesa vaš Android telefon najverovatnije će se sam restartovati nekoliko puta. Dakle, nema razloga za paniku, ovo je očekivan sled događaja. Takođe, ne treba da vas začudi ni ukoliko se telefon zagreje.

Kada proces bude bio završen, najverovatnije će biti potrebno da otključate telefon unošenjem svoje lozinke, a potom će sve raditi kako treba.

Inače, ukoliko se dogodi da se, nakon što kliknete Check now, odnosno Check for updates, ne desi ništa, to je znak da je vaš uređaj već upgradeovan na poslednju verziju Androida koju je proizvođač pustio.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit