Kako zatvoriti aplikacije na iPhonu

Kako zatvoriti aplikacije na iPhonu

Telefon iPhone 13, kao i prethodni modeli kompanije Apple, su poznati po tome što na njima sve aplikacijerade bez „štucanja“, lagovanja i zastajkivanja bilo koje vrste. To je verovatno jedan od razloga zbog kojih korisnici često aplikacije na iPhonu uopšte ni ne zatvaraju. Međutim, u slučaju da je aplikacija prestala da reaguje ili se pojavio neki drugi problem može biti neophodno da je zatvorite.

Ukoliko niste upoznati sa time kako se zatvaraju aplikacije na iPhonu u nastavku to možete saznati.

Zašto zatvaranje aplikacija na iPhonu nije neophodno, ali je poželjno

Operativni sistem, Appleov iOS, koji pokreće iPhone je odličan u upravljanju svim sistemskim resursimauređaja. Zato, zapravo, nije neophodno da korisnici ponaosob zatvaraju aplikacije, budući da uređaj sam automatski upravlja njima.

Međutim, ukoliko korisnik ima otvoren veliki broj aplikacija to može dovesti do toga da telefon počne da radi sporije. Razlog leži u tome što će uređaj osvežavati aplikacije u pozadini i/ili ih iznova učitavati što zahteva pojačano korišćenje procesora telefona i, posledično, dovodi do većeg trošenja baterije.

Upravo je ovo glavni razlog da razmislite o tome da, ukoliko to već nije slučaj, u svakodnevnu praksu korišćenja iPhona uvedete i „ručno“ zatvaranje aplikacija.

Kako prisiliti aplikaciju da se zatvori

U slučaju da aplikacije na vašem iPhonu u potpunosti prestanu da reaguju, neophodno je da sprovedete njihovo prisilino zatvaranje.

Kako bi to uradili prvo je potrebno da pokrenete ekran za prebacivanje aplikacija. Prevucite prstom nagore od dna ekrana, a potom prst zaustavite na sredini displeja i podignite prst.

Čim se pojavi menjač aplikacija, videćete prikaz trenutno otvorenih aplikacija. Dodirnite aplikaciju koju želite da zatvorite i potom prevucite prstom nagore na prikazu aplikacije da biste je zatvorili.

Sam prikaz aplikacije tada nestaje i aplikacija se ponovo učitava. Ovaj proces možete ponoviti za sve aplikacije na ekranu za prebacivanje aplikacija.

Ako i dalje imate problema sa svojim iPhone uređajem, sledeći korak je da ga restartujete i izvršite ažuriranje sistema ili kontaktirajte ProMobi servis kako bi utvrdili gde nastaje problem i rešili ga.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit