Koji iPhone 12 model je pravi za vas

Sa četiri sjajna nova telefona iz Apple-ove kuhinje može biti prilično teško odlučiti koji od njih je najbolji izbor za vas. Ako planirate da se častite novim iPhone 12 telefonom i pitate se koji model odabrati, ovaj tekst će vam u tome pomoći.

Svaki od uređaja – iPhone 12, 12 mini, 12 Pro i 12 Pro Max poseduje 5G konektivnost, ekrane jednakog kvaliteta i A14 Bionic čip – trenutno najbrži čip u bilo kom mobilnom telefonu koji obezbeđuje vrhunske performanse uređaja. Drugim rečima, razlika među novom serijom Apple telefona ogleda se u detaljima koji mogu biti od veće ili manje važnosti za vas lično.

 

Mali, veći ili veliki

U slučaju da ste ljubitelj malih telefona kojima je lako upravljati jednom rukom i koji bez problema staju u svaki džep, iPhone 12 mini je, van svake sumnje, pravi izbor.

S druge strane iPhone 12 i iPhone 12 Pro nude veću površinu ekrana, ali ukoliko nemate baš velike šake, verovatno će vam biti potrebne obe ruke kada kuckate poruke ili pretražujete internet.

Međutim, ukoliko pripadate grupi ljudi koji obožavaju tzv fablete, iPhone 12 Pro Max će zasigurno biti telefon vašeg izbora.

Ono što je ovde potrebno imati u vidu jeste da iPhone 12 mini i iPhone 12 imaju osvetljenost ekrana od najviše 625 nita, dok pripadnici Pro serije dosežu do čak 800 nita što znači da će vidljivost prikaza na ekranu biti malo bolji na ovim uređajima pri direktnom izlaganju sunčevoj svetlosti.

Još jedna razlika je u količini RAM memorije

 

Koliko vam je važna kamera?

Za sve koji obožavaju da prave sjajne fotografije svojim mobilnim telefonom vesti su dobre ma koji model iPhone 12 telefona da odaberu. Svi Apple uređaji imaju fenomenalne kamere koje su uparene sa odličnim softverom. Drugim rečima, ma koji iPhone 12 model da izaberete, nećete se pokajati po ovom pitanju.

Ipak, ukoliko želite maksimum maksimuma, izbor je samo jedan iPhone 12 Pro Max koji korisnicima nudi vrhunske performanse po svakom pitanju, pa i kada se radi o mogućnostima kamere.

Na kraju dana izbor je samo vaš, naročito kada se ima u vidu da cena znatno varira u zavisnosti od modela telefona i količine raspoložive memorije. Tako, prema cenama na sajtu Apple, za svoj novi uređaj ćete morati da izdvojite od 699 dolara za najjeftiniji model, do 1.399 dolara za najskuplji.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit