Kontrolišite Android telefon licem

Android 12 beta operativni sistem u sebi uključuje fantastičnu novu funkciju koja će vam omogućiti da kontrolišete telefon pomoću pokreta lica. Naime, korisnicima će biti omogućeno da mapiraju čitav niz različitih izraza lica pomoću kojih će moći da izvrše različite radnje na svom uređaju.

Zanimljivo je da je ova nova funkcija dostupna i na telefonima sa starijim verzijama Androida.

 

Kako da koristite pokrete lica za kretanje po Android telefonu

Naime, beta verzija Androida 12 poseduje opciju pod nazivom Camera Switches. Kada je aktivirana ona omogućava prednoj kameri telefona da utvrdi da li gledate u sam uređaj i da, u tom slučaju, prepozna vaš izraz lica i u skladu sa njim izvrši zadatu aktivnost.

Različiti izrazi lica mogu pokrenuti one funkcije na vašem Android telefonu koje prethodno definišete.

Na primer, možete otvoriti usta kako bi pokrenuli tablu sa obaveštenjima ili podići obrve da biste se vratili na početni ekran.

Od pokreta licem, pored navedenih, dostupni su još:

– pogled na gore

– pogled u desno

– pogled nalevo

– osmeh.

Funkcije koje možete mapirati kako bi se izvršavale na jedan od navedenih pokreta uključuju pristup obaveštenjima, pomeranje napred/nazad, tap and hold, navigaciju do početnog ekrana i mnoge druge.

 

Fina podešavanja

U podešavanjima ove opcije možete prilagoditi veličinu i trajanje pokreta lica. Kada ova opcija koristi, videćete stalnu ikonicu obaveštenja koja vam govori da je kamera vašeg telefona u upotrebi.

Na dalje je potrebno samo da, prema svojoj želji, koristite ovu novu opciju. Sve što vam je potrebno jeste nova verzija Android Accessibiliti Suite, a samu funkciju možete pronaći pod opcijom Switch Access tools.

Ono što je dobra vest jeste da će Android Accessibility Suite biti moguće instalirati i na Android 11 operativni sistem preko Google Play Stora, a njegovo puštanje se očekuje uskoro.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit