Koristite mobilni telefon, ali odgovorno!

Ako ste kao većina ljudi danas, vaš mobilni telefon uvek vam je pri ruci. Malo je mesta i situacija, ako ih uopšte ima, kada telefon nije uz vas. Budući da nam je korišćenje mobilnog postalo stvar rutine, mnogi od nasi nisu ni svesni da, možda, malo preterujemo kada su u pitanju situacije kada ga koristimo.

Zato zastanite na trenutak i pročitajte kako da koristite mobilni telefon, ali odgovorno.

Osigurajte da mobilni telefon bude vaš sluga, a ne naprava koja će upravljati vama.

Stalno proveravanje mobilnog telefona

Istraživanja pokazuju da mobilni telefon, u proseku, vlasnici proveravaju više od 100 puta dnevno! Ovaj podatak možda ste ispratili komentarom “Pf. Šta je to, samo baciš pogled i obrišeš notifikacije. To je sve o čas posla”.

Zato hajde da ovo pogledamo iz perspektive šire slike. Pretpostavimo da ova aktivnost traje oko 10 sekundi. To znači da samo u čekiranju telefona provodimo oko 15 minuta dnevno, odnosno oko 100 sati godišnje.

Verovali ili ne, ovakva praksa zapravo povećava količinu stresa kojoj ste izloženi. Tačnije, stalnim čekiranjem mobilnog sebi priređujete 4 puna dana stresa godišnje. Zato smanjite proveravanje telefona, pustite muziku na svom mobilnom i prošetajte, odigrajte igricu koja vas opušta ili odgledajte sa prijateljima smešan klip na svom mezimcu i učinite da mobilni telefon bude ono oko čega se okupljate sa dragim ljudima.

Podatak koji zaista začuđuje je to da svaka peta osoba starosne dobi od 18 do 34 godine, mobilni proverava i tokom vođenja ljubavi!? Ovo se zaista ne može nazvati odgovornim korišćenjem mobilnog telefona. Zato bolje ostavite mezimca na punjaču i posvetite se partneru. Vaša veza, a i baterija telefona, biće vam zahvalni.

Odložite telefon kada vozite

Da li ste znali da 3 od 4 vlasnika mobilnog telefona priznaje da šalje poruke tokom vožnje, a 56% roditelja proverava svoj uređaj dok je za upravljačem?

Znate i sami da je ovo veoma rizično ponašanje i a je korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje jedan od glavnih uzročnika saobraćajnih nesreća.

Učinite uslugu i sebi i drugima. Dok vozite, odložite svoj mobilni telefon. Ukoliko se radi o hitnom pozivu ili poruci, prepustite saputniku da odgovori umesto vas ili se prvo parkirajte pa stistnite zeleno dugme na telefonu.

Zato uradite nešto za sebe

Ako su ove informacije učinile da se zamislite nad svojom upotrebom mobilnog telefona, podignite glavu od ekrana i obratite pažnju na svet oko sebe. Provedite više vremena radeći stvari koje volite, sa ljudima koje volite, a telefon neka bude stvar koja vam služi i koju vi posedujete.

U slučaju da vaš telefon strefi neki kvar, nema razloga za strah i paniku. Zaboravite na nomofibiju i dođite u ProMobi servis mobilnih telefona i prepustite nam brigu o njegovoj popravci, a vi uživajte u životu.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit