Kupujete telefon na poklon? O ovim stvarima povedite računa

Kupujete telefon na poklon

Ko još ne bi voleo potpuno nov telefon na poklon? Ovo je svakako lep način da obradujete osobu koju volite međutim, potrebno je biti oprezan kako bi poklon telefon zaista pogodio u metu i usrećio osobu kojoj je namenjen. Kako bi ste izbegli ovakvu situaciju povedite računa o sledećih nekoliko stvari.

 

Izaberite pravi telefonski paket

Ako kupujete telefon preko operatera, a namenjen je nekome iz vaše uže porodice veoma je važno da odaberete paket koji će biti odgovarajući za osobu kojoj je namenjen. Posebnu pažnju posvetite tome koliko interneta je osobi potrebno, kao i minutima koji su uključeni u sam paket.

Opet, ukoliko sam uređaj uzimate na svoje ime proverite da li je otključan ili budite sigurni da je osoba kojoj telefon poklanjate kod istog operatera.

 

Telefoni je veoma lična stvar

O ukusima se ne raspravlja. Telefon koji se vama dopada, osoba za koju ga kupujete možda nikada ne bi izabrala, pa je zato neophodno da utvrdite koji operativni sistem i koji tačno model telefona osoba želi.

Takođe, od velikog značaja je i količina memorije za skladištenje podataka i to da li je moguće njeno proširivanje memorijskom karticom ili ne. Od ovoga može zavisiti da li će osoba i na duge staze biti oduševljena poklonom ili ne.

 

Da li je moguća zamena

Kada kupujete telefon obavezno proverite sa prodavcem da li je moguće telefon vratiti i zameniti ga za neki drugi model. Ovo će dobro doći ukoliko, uprkos tome što ste se potrudili da saznate koji telefon bi osoba želela, ipak ne uspete da dođete do precizne informacije.

Pročitajte šta se navodi u garantnom listu i budite sigurni da je telefon moguće zameniti i sačuvajte račun i ambalažu uređaja.

 

Kupite i maskicu za telefon

Maskica čuva i štiti telefon od habanja i oštećenja pa, kada već kupujete poklon, idite do kraja i odmah nabavite i maskicu za njega, a zašto da ne, i zaštitno staklo za ekran.

Da možda nećete pogoditi tačno onu maskicu koju bi osoba želela, ali ćete osigurati da telefon bude bezbedan dok ne bude kupljena baš ona maskica koju osoba želi.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit