Motorola Moto G200: Snažan telefon sa pristupačnom cenom

Motorola Moto G200

Motorola Moto G200 je uređaj srednjeg ranga velikog ekrana sa brzinom osvežavanja od 144 Hz, moćnim Snapdragon 888+ procesor, velikom baterijom i odličnom kamerom. A sve ovo dostupno je po relativno pristupačnoj ceni. Drugim rečima, ukoliko ste u potrazi za novim mobilnim telefonom Moto G200 svakako treba uzeti u razmatranje.

 

Lep „na oko“

Jednostavno rečeno, Moto G200 izgleda veoma dobro. Ovaj telefon ima kvadratni oblik, i moderan izgled. Dolazi u dve opcije boja: Stellar Blue i Glacier Green koja prelazi iz plave u svetlo zelenu, zbog čega izgleda veoma elegantno.

Na desnoj strani Moto G200 nalaze se tasteri za jačinu zvuka i napajanje. Skener otiska prsta je pozicioniran i integrisan u dugme za paljenje uređaja, a na levoj strani telefona nalazi se dugme „Google pomoćnik“.

Telefon poseduje samo jedan zvučnik sa donje strane i nema priključak za slušalice i slot za MicroSD karticu.

Veličina Motorola Moto G200 je 168,07 k 75,53 k 8,89 mm. Težina telefona iznosi 202 g, što je prilično lagano za uređaj njegove veličine, a kako bi sve bilo zaštićeno od vode i prašine, telefon poseduje IP52 ocenu vodootpornosti, što znači da može da izdrži kapi vode, ali ne može da se potopi.

 

Ekran i kamere

Motorola Moto G200 ima LCD ekran od 6,8 inča i FHD+ rezolucije. Velika brzina osvežavanja i dovoljno oštra rezolucija čine ga odličnim za igranje igara i glatku navigaciju kroz korisnički interfejs.

Što se kamere tiče, Motorola Moto G200 ima impresivnu glavnu kameru od 108 MP sa otvorom blende f/1.9 i UltraPikel tehnologijom. UltraPikel kombinuje devet piksela u jedan veći piksel, hvatajući više svetla i detalja uz uštedu memorije. Druge dve kamere su ultraširoka sočiva od 8MP sa otvorom blende f/2.2 i senzorom dubine od 2MP.

Nažalost, rezolucija snimanja video zapisa ovog telefona dostiže 4K po 30fps. Ovo je čudno, pošto bi procesor Moto G200 trebao biti više nego sposoban za snimanje u 4K 60fps ili čak 8K.

Prednja kamera ima senzor od 16 MP sa otvorom blende f/2.2 i KuadPikel tehnologijom. KuadPikel je sličan UltraPikel-u, sa razlikom što kombinuje četiri piksela u jedan umesto devet.

 

Brz procesor i velika baterija

Glavna snaga modela Moto G200 je njegov procesor. Ovaj telefon pokreće Snapdragon 888+ čip, koji je trenutno najbolji Qualcomm čip. Moto G200 podržava sub-6GHz 5G mreže i Wi-Fi 6E za veće brzine interneta.

Snažni Snapdragon procesor je kombinovan sa 8 GB RAM-a i 128 GB memorije.

Motorola-in novi telefon srednjeg ranga pokreće Android 11, a ažuriranje na Android 12 se očekuje tokom 2022.

Moto G200 podržava Motorola Readi For platformu. Ova platforma vam omogućava da koristite svoj telefon kao stoni računar na TV-u ili računaru, omogućavajući vam da komunicirate sa njegovim datotekama i aplikacijama sa velikog ekrana. Moto G200 može da deluje kao trackpad i tastatura, ali možete da ga povežete i sa pravom tastaturom i mišem preko Bluetooth-a.

Što se tiče baterije, nemate o čemu da brinete sa ovim. Moto G200 ima bateriju od 5.000 mAh, koja bi trebalo da traje do dva dana sa jednim punjenjem. Govoreći o punjenju, Moto G200 podržava brzo žično punjenje od 33 V. Ovo nije najbrže žičano punjenje, ali punjač dobijate uz telefon. Nažalost, ovaj uređaj nema mogućnost bežičnog punjenja.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit