Možemo li očekivati povratak iPhone SE u 2020?

Prošlo je više od tri godine od kako se iPhone SE pojavio na tržištu. Ovaj telefon, od samog starta, korisnicima je doneo odličnu alternativu premijum uređajima i na prečac osvojio mnoga srca.

Upravo zato mnogo je fanova ovog uređaja koji se nadaju da će 2020. doneti njegovog naslednika.

 

Glasine, glasine

Kako se “govorka” Apple bi trebalo da ove godine prikaže čak četiri nova mobilna telefona. Tri perjanice ovog brenda, kako se očekuje, imaće OLED ekrane u rasponu od 5.4 do 6.7 inča, a postoji mogućnost i da će biti opremljeni 5G tehnologijom, mada ima onih koji govore da je to “na dugom štapu”.

E, upravo četvrti “misteriozni” uređaj je onaj koji je raspalio maštu fanova iPhone SE telefona.

I tu dolazimo do pravog zapleta. Iako u ovom trenutku ne postoje pouzdane informacije, veruje se da će novi iPhone SE imati i novo ime koje će, kako glasine govore, glasiti  – iPhone XE.

 

Šta se može očekivati

Od generalnih karakteristika pretpostavlja se da će ovaj telefon imati AMOLED ekran dijagonale 4,8 inča, Face ID i glavnu kameru od 12 megapiksela sa zadnje strane. Ispod haube iPhone XE će pokretati novi A12 bionički čip koji će osigurati da sve radi glatko.

Pored toga, X u nazivu ovog uređaja upućuje na to da će u sebe inkorporirati neke od karakteristike X serije iPhona. Tako se pretpostavlja da neće imati Home dugme, kao i da će biti sposoban za bežično punjenje baterije.

U svakom slučaju, ljudi iz Apple-a ne žele da objave bilo kakve informacije vezano za nove telefone, što ne treba da iznenađuje, s obzirom da je ovo praksa koje se drže od samog starta. Zato je još jedna nedoumica da li će iPhone XE, ukoliko je zaista u planu, biti predstavljen publici u isto vreme (najverovatnije u septembru) kada i ostali flagship uređaji ili će biti zasebno lansiran sa zakašnjenjem.

U svakom slučaju, ostaje da vidimo šta je Apple pripremio za svoje fanove ove godine.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit