Nokia 7 plus: Mobilni telefon srednje klase koji zaista pruža mnogo

Nokia 7 plus

Tržište mobilnih telefona srednje klase, poslednjih godina, kao da je zamrlo. U takvim uslovima korisnici su, manje više, primorani da se odluče ili za veoma skupe premijum telefone ili za jefinije uređaje koji ne pružaju sve funkcionalnosti, ali imaju prihvatljivu cenu.

Upravo ovu rupu u tržištu popunjava Nokia 7 plus, mobilni koji ne samo da izgleda dobro već donosi odlične performanse i mogućnosti.

Nokia 7 plus – mobilni telefon koji privlači pažnju

Za razliku od mnogih brendova Nokia 7 plus nije se povela za trendom pravljenja “jezička” na vrhu ekrana. Naprotiv, Finci su primenili praktičan dizajn kojim Nokia 7 plus privlači pažnju bez obzira da li ste ljubitelj Android ili Apple telefona, i predstavlja pravo osveženje na tržištu.

Nokiase, kako se čini, ovim modelom podsetila vremena kada je harala tržištem mobilnih telefona, donoseći crni telefon sa mat završnicom i ukrasnim delovima oko kamere, čitača ostiska prsta i bočnih ivica u boji bakra.

Slobodno se može reći da su dizajneri Nokia 7 plus telefona na umu, pored praktičnih, imali i modne potrebe korisnika.

Sve u svemu, Nokia 7 plus, po svom dizajnu, izgledu i osećaju kada je uzmete u ruke, zapravo izgleda kao telefon premijum klase. Ovome znatno pomaže metalna ivica prekrivena keramičkim slojem koja izaziva osećaj pravog luksuza i ujedno čini da se izgubi osećaj da će telefon iskliznuti kada ga držite u ruci.

Tehničke karakteristike telefona

Nokia 7 plus poseduje LCD ekran od 6 inča sa full HD rezolucijom. U prevodu, uživaćete dok gledate u njega, bez obzira da li se radi o fotografijama, igricama ili video sadržaju.

Kako bi sa lakoćom izašao na kraj sa savremenim potrebama potrošača, ovaj uređaj ima i 4 GB RAM-a i 64 GB ugrađenog memorijskog prostora koji se može proširiti do 256 GB ubacivanjem microSD kartice.

I pre nego što se zapitate, da Nokia 7 plus ima džek za slušalice tako da vam nikavi dodaci ili bluetooth slušalice neće biti potrebi kako bi ste uživali u muzici i razgovorima, a na dnu telefona je savremeni USB C priključak.

Nokia 7 plus ne zaostaje za premijum telefonima ni po pitanju kamere. Naoružana je sa dve – senzorom od 12 megapiksela koji ima blendu f/1.7, i drugim mod 13 megapiksela koji ima blendu f/2.0 i telephoto sočivo. Zajedno ove kamere prave odlične fotografije, dok se za selfie stara prednja kamera od 16 megapiksela.

Kako bi se ovo čudo pokretalo, ugrađena je baterija od 3.800 mAh koja bi trebalo da obezbedi dovoljno energije za ceo dan, naravno sve zavisi kako koristite telefon.

Nokia 7 plus radi pod Android 8.1 Oreo operativnim sistemom bez seckanja i usporavanja tako da je korišćenje ovog telefona zaista prijatno iskustvo.

Nokia 7 plus predstavlja odličan telefon srednje klase koji pruža odlične performanse i premijum izgled uz uštedu novca i lako može biti dobar izbor za većinu korisnika.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit