Nokia X6 za prave estete. Jer, o ukusima se ne raspravlja

Nakon što je iPhone X ugledao svetlost dana i predstavio, u tom trenutku, neuobičajen urez na vrhu ekrana telefona, gotovo trenutno javnost je postala podeljena. Dok su jedni smatrali da je urez potpuno opravdana inovacija, drugi su bili, ne baš tako srećni, ali spremni da se vremenom naviknu, dok su treći osuli drvlje i kamenje.

Međutim, Nokia je odlučila da stavi tačku na sve prepirke. Vodeći se parolom da o ukusima ne treba raspravljati, korisnicima je ponudila telefon Nokia X6 koji, prema želji, može i ne mora imati urez na vrhu ekrana.

Dizajn koji svi (ne)kopiraju

Uprkos podeljenom mišljenju, za kratko vreme urez na ekranu mobilnog telefona postao je “in”. Usvojili su ga mnogi brendovi pa su se pojavili brojni modeli Android telefona koji su implementirali ovaj detalj unutar svog dizajna. Da se razumemo, Nokia X6 nije izuzetak, ali…

I dok je urez, u nekim slučajevima, opravdan sa tehnološkog aspekta, kod izvesnih modela predstavlja samo “zvrčku” sa jednom jedinom ulogom – ispratiti trenutni trend u dizajnu i pružiti korisniku što veću površinu ekrana.

Međutim, glavni problem sa urezom na ekranu telefona nastaje prilikom korišćenja uređaja u landscape položaju. Naročito prilikom reprodukcije video materijala, kada štrčanje ureza jednostavno ne može ostati neprimećeno.

Nokia X6 pronašla je put kompromisa i uspela da istovremeno udovolji korisnicima koji prate aktuelni trend i žele urez na ekranu, ali ne žele da im isti smeta u bilo kojoj situaciji.

Rešenje je bilo, pa jednostavno…

Nokia X6 pruža mogućnost da urez na ekranu telefona sakrijete

Po prvi put na tržištu mobilnih telefona Nokia omogućava da, prema želji, zahvaljujući softveru, vaš telefon “izgubi” ili “dobije” urez. Dovoljno je ući u podešavanje telefona i odabrati opciju A ili opciju B.

I dok ste rekli “keks”, dobili ste malo “čelo” na telefonu i neometano uživanje u video klipovima i fotografijama ili popularni fensi urez – 2 u 1.

Uz sve to, bez obzira da li će urez na ekranu biti modni krik kratkog daha ili je tu da ostane, Nokia X6 vam pruža mobilni telefon evergreen izgleda.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit