Novi Apple Watch 8 ima ključna poboljšanja za zdravlje i bezbednost. Ovo su nove najbolje funkcije.

Apple Watch 8

Ovo će biti velika godina za Apple Watch. Na njihovom „Far Out“ događaju, Apple je najavio tri nove verzije planetarno popularnog pametnog sata, uključujući Apple Watch Series 8.

Serija 8 je najnoviji model u glavnoj seriji, a Apple joj daje mnogo pompe. U nastavku vam navodimo sva ažuriranja koja su obavili.

Novi temperaturni senzor Apple Watch 8

Serija 8 ima dva uređaja za praćenje temperature ugrađena u okvir: jedan na dnu koji dodiruje vašu kožu, a drugi odmah ispod ekrana.

Ovi senzori, pratiće vašu telesnu temperaturu tokom vremena, a Apple napominje da će sat noću snimati temperaturu na svakih pet sekundi. Koristeći ove podatke, upozoriće vas o  porastu ili padu temperature na opasne nivoe, na primer, ako imate groznicu.

Novi alati za praćenje perioda

Apple Watch ima funkcije praćenja ciklusa u prethodnih nekoliko godina, ali novi temperaturni senzor ga dovodi na novi nivo.

Vaš sat će koristiti podatke o temperaturi tokom noći za otkrivanje dvofaznih pomeranja. Takođe će vas obavestiti ako otkrije nepravilnost u menstrualnim ciklusima.

Svi ovi podaci su šifrovani, što znači da Apple ništa od toga ne može videti — vi ste jedini koji imate pristup. Uz to možete izabrati koji podaci će se sinhronizovati sa iCloud-om, a koji će ostati samo na vašem uređaju.

Apple Watch 8 od sada može detektovati sudar

Novi senzor sile omogućava Apple Watch Series 8 da otkrije kada ste bili u saobraćajnoj nesreći.

Kada Serija 8 oseti da ste se iznenada zaustavili, da je došlo do promene vazdušnog pritiska (od širenja vazdušnog jastuka), a mikrofon čuje udar, vaš sat će vas pitati da li želite da pozovete hitnu pomoć. Ako ne odgovorite ili ne možete da odgovorite, automatski će se javiti nakon nekoliko trenutaka.

Detekcija sudara se uključuje samo dok vozite, a sat može da izdrži sile veće od 200 kg.

Velika prednost Apple Watch-a 8 – Režim niske potrošnje

Režim niske potrošnje, ključna karakteristika na iPhone uređajima, stiže i na Apple Watch. I neće biti ekskluzivno za Seriju 8. Režim niske potrošnje će uskoro biti dostupan na svakom satu od Serije 4.

Apple tvrdi da sat serije 8 koji radi u režimu niske potrošnje može da traje do 36 sati od potpunog punjenja, u odnosu na standardnih 18. To će verovatno učiniti tako što će zatamniti ekran i zaustaviti rad aplikacija u pozadini.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit