Novi iPhone 13 donosi najbrži 5G do sada?

Iako su poslednji modeli telefona brenda Apple još uvek „vrući“ glasine o naslednicima se već pojavljuju. I ako je verovati im, iPhone 13, ili kako god mu ime bude nadenuto, će doneti mnoga iznenađenja među kojima je i najbrži 5G do sada.

 

Dizajn i ekran

Na ovim poljima Apple stalno podiže lestvicu, pa je za očekivati da će to biti slučaj i kada je iPhone 13 u pitanju. Ipak, predviđanja kažu da će modeli iz nove serije biti veoma slični svojim prethodnicima po pitanju dizajna uz verovatno smanjenje „zuba“ na vrhu ekrana u kome su smešteni selfi kamera i drugi senzori.

Međutim, glasine govore da će iPhone 13 imati ekran sa povećanom stopom osveženja od 120Hz koji mnogi korisnici ovog brenda sa nestrpljenjem očekuju. U kombinaciji sa Apple čipom koji pokreće čitav uređaj i unapređenom 5G mogućnošću povezivanja, iPhone 13 će biti ostvarenje sna za sve ljubitelje video igara.

Ipak, glasine kažu da će ekrani od 120Hz možda biti dostupni samo na Pro verzijama iPhone 13 uređaja kao premijum opcija. S druge strane Apple poseduje i patent za ekrane od 240Hz tako da ostaje opcija nade da će ovakav displej krasiti Pro liniju, ali i da će osnovni modeli takođe dobiti jače ekrane.

Takođe, postoje i glasine koje sugerišu da bi Apple mogao da ubaci i opciju always-on koja je poodavno dostupna korisnicima Android pametnih telefona kao i čitač otiska prsta koji bi bio smešten ispod samog ekrana.

 

Dodatna poboljšanja

Glasine govore i da će iPhone 13 imati ultra široku kameru na kojoj će blenda biti poboljšana sa f/2.4 na f/1.8, što će reći da će ovaj uređaj imati znatno bolju ekspoziciju i biti u stanju da pravi još bolje fotografije.

Ambicioznije pretpostavke čak spominju i da bi Apple mogao da ubaci periskopsku kameru kako bi poboljšao sposobnost zumiranja i tako „izašao na crtu“ konkurenciji.

Treba imati u vidu da će iPhone 13 pratiti i nova verzija iOS koja će dodatno naglasiti i poboljšati performanse ove serije telefona, a najverovatnije i poboljšani čip. Drugim rečima, postoji mnogo razloga da, sa nestrpljenjem, isčekujemo septembar mesec.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit