Novi iPhone dolazi sa tri kamere i većim AR mogućnostima

Kompanija Apple, sa izlaskom iPhona X, bila je veoma jasna da je pojačana realnost (AR) budućnost kojoj se okreću. Prvo mesto na kome se to moglo videti jeste prednja kamera i animoji, a zatim je usledio niz aplikacija i video igara koje koriste sve prednosti AR tehnologije. U 2019. godini i sa novom serijom iPhone uređaja, Apple planira da stvari pomeri korak dalje.

Postavljen zadatak

Naime, Apple je svojim partnerima južnokorejskoj kompaniji JSCK, postavio zadatak da stvore nove 3D module za zadnju kameru. Plan je da novi iPhone poseduje 3 kamere na zadnjoj strani koje će imati mogućnost integracije AR tehnologije.

Ukoliko čitav projekat bude uspešno sproveden, novi moduli na kamerama sa zadnje strane iPhona dobiće mogućnost da rade isto, i ko zna šta još više, što i prednja kamera na iPhone X telefonu.

Ono što će zasigurno predstavljati razliku i što zapravo predstavlja jedan od glavnih problema koje je potrebno rešiti, jeste činjenica da ove kamere nemogu da koriste infracrveni senznor, budući da moraju biti u stanju da skeniraju objekte na većoj razdaljini, a ne samo lica za pravljenje selfija.

Pod pretpostavkom da JSCK postavljeni zadatak ostvari do prvog kvartala naredne godine, masovna proizvodnja bi mogla početi u drugom kvartalu 2019. tako da bi već narednog septembra mogli da vidimo fantastične nove mogućnosti iz Appla.

Kako stvari napreduju?

U ovom trenutku JSCK se nalazi u ranoj fazi razvoja i rada na projektu tako da se Apple, za sada, suzdržava od bilo kakvih obećanja svojim korisnicima. Ipak, imajući u vidu da JSCK finansijski zavisi od ostvarenja ovog projekta, nema sumnje da inženjeri ove kompanije rade punom parom.

Jedan od insajdera ove firme izjavio je da: “Radimo na pravljenju paketa poluprovodnika za Apple, ali profitabilnost nije dobra, kao ni poslovne okolnosti. Apple nije obećao da će pružiti sredstva ukoliko JSCK ne završi projekat uspešno početkom naredne godine”.

U svakom slučaju, Apple je trenutno fokusiran na razvoj novih iPhone telefona za ovu godinu. Očekuje se da će na tržište izbaciti 3 varijante novog iPhona.

Ukoliko već koristite iPhone, a imate bilo kakvih problema sa njim, servis iPhone telefonaProMobi ima rešenje za sve što vas muči.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit