Novo čudo iz Huawei kuhinje: P30 Pro će imati četiri kamere sa zadnje strane?!

Huawei P30 Pro

U martu 2018. godine Huawei je javnosti prikazao model P20 Pro sa tri kamere i uzburkao tržište. Inženjeri ove kineske kompanije sada spremaju novo iznenađenje i spremaju se da ponovo pomere granice  – P30 Pro će imati četiri kamere, a na tržištu se očekuje u prvom kvartalu 2019.

Ove glasine potekle su od proizvođača maskica za telefone, a na ruku im ide i izjava glavnog čoveka za Huawei u Evropi Valtera Jia koji je, u jednom intervjuu, izjavio: “Sledeće godine definitivno ćemo videti više inovacija vezanih za kameru. Sada ih imamo tri, za sledeću godinu zamislite da će ih biti četiri”.

Postavljene uspravno

Maskice, na osnovu kojih su napravljeni i renderi izgleda P30 Pro uređaja, sugerišu da će četiri kamere biti postavljene vertikalno na leđima telefona. Jedno sočivo ispod drugog.

Blic i senzor trebalo bi da budu postavljeni pored njih tako da su raspoređeni u obliku slova “P”.

Sama sočiva štrče na prikazu, ali su napravljena tako da budu otporna na vodu i prašinu.

Kada su u pitanju megapikseli, pretpostavlja se da će kamere imati 38MP, ali da će oni biti praćeni većim senzorom od onog koji se nalazi na modelu P20 Pro.

Prednja strana telefona

Čitava prednja površina telefona biće prekrivena ekranom ispod koga će se, najverovatnije, nalaziti skener za otisak prsta. Izuzetak će biti mali “zub” pri vrhu u kome će biti smeštena prednja kamera.

Nesumnjivo da će ekran biti OLED visokog kvaliteta, a očekuje se i da će biti zakrivljen u skladu sa aktuelnim trendovima.

Takođe, očekuje se da će raditi na Android 9 Pie operativnom sistemu, imati mogućnost proširenja memorije ekternom karticom, a da će čitavu stvar “gurati” 6-8 GB RAM.

Takođe, P30 Pro najverovatnije neće imati ulaz za slušalice i posedovaće IP68 vodootpornost.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit