O čemu treba voditi računa kada kupujete prvi telefon za svoje dete

O čemu treba voditi računa kada kupujete prvi telefon za svoje dete

Ako ste odlučili da je vreme da kupite prvi pametni telefon za svoje dete postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da uzmete u obzir kako bi izbegli potencijalne glavobolje. Pogledajte o čemu je dobro voditi računa kada kupujete telefon za svog mališana.

Pravi razlozi

Prva stavka jeste da budete sigurni da kupujete pametni telefon za svoje dete iz pravih razloga. Na primer kako bi mogli da budu u kontaktu sa rodbinom i prijateljima ili kako bi ste mogli da uvek znate gde je vaše dete.

Ustanovite pravila

Pre kupovine pametnog telefona, potrebno je da razgovarate sa svojim detetom o pravilima koja će važiti kada je u pitanju korišćenje uređaja. Moderni telefoni često imaju opciju da postavite tajmer, ali i funkcije roditeljske kontrole kako bi ste da uvek budete upoznati sa time na koji način dete koristi uređaj.

Uzmite u obzir cenu telefona

Prilikom kupovine prvog uređaja odabir telefona nižeg cenovnog ranga može biti dobra odluka jer su deca sklona da zaboravljaju ili oštete stvari. Naravno, vremenom će se naučiti odgovornosti i čuvati svoj uređaj, ali za početak je možda bolje ne rizikovati previše.

Pripeid ili paket

Imajte u vidu da vaše dete dobija prvi mobilni telefon i da verovatno još nije svesno da postoje stvari kao što je kupovina unutar aplikacija ili da razgovori i internet na mobilnom telefonu mogu biti skupa stavka.

Zbog ovih i sličnih razloga umesto da odaberete pripejd broj, prava mera za vaše dete bogao bi da bude postpejd paket srednje veličine. Ova opcija će mu omogućiti da koristi sve prednosti pametnog telefona, a da to ne isprazni vaš novčanik.

Kupite kvalitetnu futrolu za pametni telefon

Kupovina čvrste futrole za telefon vašeg deteta je obavezna stavka i efikasan način da telefon zaštitite od oštećenja. Bilo bi dobro da u odabir dezena futrole uključite svoje dete kako bi ste osigurali da mu se maskica dopada i da je neće skidati.

Imajte u vidu da su za mališane najbolje futrole one koje istovremeno nude zaštitu i ekrana i tela telefona.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit