Olakšajte sebi život sa ovih 10 caka za Android telefone

Android telefon koristite već godinama i do sada ste isprobali sve što mogu? Izazov prihvaćen. Iako možda niste ni svesni toga, postoji čitav pregršt caka za Android telefone koje nisu poznate čak ni najiskusnijim korisnicima.

Ako ste spremni da zaista budete profi Android korisnik, ovo je 10 trikova koje zaista morate znati.

Pozovite svoje prijatelje hands-free

Da li znate da možete obaviti telefonski poziv, a da svoj telefon čak ni ne uzmete u ruke? Uz pomoć hands-free opcije to je moguće uraditi brzo i lako.

Prvo, potrebno je da uključite Voice detection. Procedura je sledeća: odaberite Settings, zatim Search & Now, pa Now cards i na kraju Show cards. Odatle samo pratite jednostavna uputsva za završetak podešavanja.

Od sada možete obaviti telefonske pozive bez potrebe da dodirnete telefon.

Dobijajte obaveštenje o vremenskoj prognozi

Planirate izlet, odlazak na pecanje, romantičnu šetnju… Svakako ne želite da vam kiša ili loše vreme unište zabavu. Android se pobrinuo za to dajući vam mogućnost da znate preciznu vremensku prognozu za narednih 5 dana.

Koraci su isti kao i za prethodnu opciju: Settings, zatim Search & Now, pa Now cards i na kraju Show cards i praćenje uputsva za setovanje vremenske prognoze.

Podesite muziku svom raspoloženju

Kada radite do kasno, idete na trening, učite… možda volite da slušate muziku i iskoristite sve blagodeti koje vam donosi čineći da vam svaki napor lakše padne. Međutim, da bi zaista bila delotvorna, važno je da muzika odgovara vašem trenutnom raspoloženju, a Android telefoni vam omogućavaju upravo to.

Potrebno je da posetite Google Play Music aplikaciju i odaberete opciju koja se poklapa sa time kako se osećate u datom trenutku. Aplikacija će zatim pronaći radio stanice koje će u sekundi, a vaš Android telefon će početi da pušta tačno onu muziku koja će vam najviše prijati.

Duže trajanje baterije

Ostajanje bez baterije može vam zadati pravu glavobolju jer se obično dešava onda kada nam to najmanje treba. Ipak, postoji lek. Pratite korake: Settings, Battery i potom Battery saver. Uključite ovu opciju (nalaziće se u gornjem levom ćošku ekrana) i to je to.

Takođe možete podesiti da se opcija automatski uključuje kada baterije telefona dođe na 5% ili na 15%.

Napravite karakter po svom liku

Ako ste raspoloženi da napravite simpatičan Android karakter po svom liku to možete uraditi na jednostavan način uz pomoć aplikacije po imenu Androidify.

Instalirajte je sa Play Storea, otvorite i zabavite odabiranjem karakteristika koje će krasiti Android verziju vas ili vaših bližnjih.

Razgovarajte sa svojim kalendarom

Ova opcija je veoma korisna poslovnim ljudima koji su uvek u žurbi i rizikuju mogućnost da zaborave na neku obavezu ili sastanak. Prvo je potrebno uključiti OK Google Voice Detection.

Nakon toga dovoljno je samo da kažete OK Google, remind me to – pa u nastavku šta god za šta vam je potrebno podsećanje uz navođenje tačnog vremena kada želite da vas telefon podseti.

Aktivacija OK Google opcije vam daje mogućnost i da pošaljete poruku nekome od svojih kontakata. Dovoljno je reći OK Google, text (ime kontakta) i zatim izdiktirati poruku.

Ovde je samo nezgodno to što komande rade sa engleskim, ali ne i sa srpskim jezikom.

Upalite lampicu brzo i jednostavno

Iznenada je došlo do nestanka struje, a vi ste na stepenicama sa rukama punim kesa. Poslednje što želite jeste da izvadite telefon i tragate gde se pali lampica za svetlo na mobilnom telefonu.

Najbrži način da joj pristupite jeste da napravite swipe sa vrha ekrana i otvorite Quck settings. Tu se nalazi ikonica za paljenje lampice koju je potrebno samo da kliknete.

 

Naravno, sve ove opcije zahtevaju da vaš Android telefon bude u ispravnom stanju. Zato, u slučaju bilo kakvih problema ProMobi servis mobilnih telefonajeste prava adresa na koju se možete obratiti.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit