Opcija Speak screen na iPhonu: Kako da vam telefon čita šta piše na ekranu kada koristite Safari

Speak screen

Appleov operativni sistem za telefone iOS je poznat po svojoj jednostavnosti pri korišćenju i pružanju sjajnog korisničkog iskustva. Među ovim pogodnostima je i funkcionalnost Speak screen koja vam omogućava da uređaj, iPhone ili iPad, naglas čita sadržaj stranica koje otvorite u Safariju.

Ovo može biti izuzetno zgodna stvarčica, a ukoliko je ne koristite u daljem tekstu možete saznati kako da je aktivirate.

 

Kako se aktivira Speak screen za Safari

Kao i većina stvari na iPhonu, i funkciju Speak screen nije teško aktivirati niti koristiti. Zapravo, sve se može uraditi u samo četiri jednostavna koraka. Idemo redom:

Korak 1: Otvorite aplikaciju Settings na svom iPhonu.

Korak 2: U aplikaciji Settings skrolujte na dole, pronađite opciju Accessibility i zatim kliknite na nju.

Korak 3: Sada, u kategoriji „Vision“ pronađite i kliknite na opciju „Spoken Content“, odnosno „Govorni sadržaj“.

Korak 4: Ovde je potrebno da prekidač za opciju „Speak screen“ kliknete i prebacite u zeleno.

 

Kako se koristi Speak screen za Safari

Sada poslednji stavka. U aplikaciji Safari otvorite bilo koju veb stranicu koju želite i, zatim, prevucite odozgo nadole sa dva prsta po ekranu da biste započeli korišćenje ove funkcije.

Nakon što ste aktivirali funkciju „Speak screen“ na vašem uređaju, na ekranu ćete dobiti kontroler govora. Možete ga koristiti da pauzirate funkciju, premotavate unapred i unazad pročitano i čak da izvršiteprilagođavanje brzine reprodukcije govora.

Na kraju, imajte na umu da, ukoliko izađete iz aplikacije ili napustite sadržaj koji ste pregledali, uređaj će automatski prekinuti funkciju „Speak screen“ i biće potrebno da je ponovo pokrenete kada to budete želeli.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit