Par trikova koje, možda, niste znali da vaš Android može

Vaš Android smartphone je sposoban za širok spektar stvari i, može se desiti, da zapravo niste ni znali za šta je sve sposoban vaš “džepni računar”. Od jednostavnog načina da promenite WiFi mrežu do prikazivanja ekrana telefona na drugom uređaju, saznajte šta sve možete sa svojim telefonom.

 

Prikazivanje ekrana telefona na TV-u

Da bi ovo bilo moguće potreban vam je pametan televizor koji je podešen da radi sa vašim Android telefonom ili povezan Chromecast. Nakon toga potrebno je da odete u Quck Settings na svom telefonu i odaberete opciju Cast. Iskočiće vam opcija da odaberete Chromecast ili smart televizor (u zavisnosti od toga šta koristite) i možete da započnete sa šerovanjem ekrana telefona.

Ovo je odličan štos ako želite da, na primer, igrate igrice sa mobilnog telefona, ali na velikom ekranu, da pustite društvu neki YouTube video ili sa prijateljima pogledate fotografije sa telefona.

 

Zaključajte određene aplikacije

Neko vas je zamolio da se posluži telefonom, a vi ne želite da vam vršlja po telefonu i pristupa privatnim stvarima? Android vam pruža mogućnost da sakrijete šta želite i to uz samo par klikova, tako da je, za pun pristup, neophodno uneti lozinku.

Procedura je sledeća. Settings, pa opcija Security i ovde uključite Screen Pinning opciju. Zatim otvorite aplikaciju koju osoba kojoj pozajmljujete želi da koristi. Otvorite Overview preko dugmeta sa kvadratom ispod ekrana i videćete ikonicu u donjem desnom uglu koja izgleda kao čioda. Tapnite na nju i to je to. Sada je ta aplikacija jedino što se može koristiti bez unosa lozinke.

 

Pogledajte notifikacije koje ste greškom zatvorili

Ovo se svakome dogodilo makar jedom, svajpuješ i odoše notifikacije, a onda gledaj ručno šta je izbrisano.

Zapravo nema razloga za time budući da možete videti sve nedavne notifikacije koje želite. Tapnite i držite prst na praznom mestu svog Home ekrana. Potom odaberite Choose Widgets opciju i potražite Settings. Prevucite ikonicu na Home ekran i videćete kako iskače lista. Odaberite Notification Log i tapnite ikonicu.

Sada ste u mogućnosti da skrolujete krkoz sve notifikacije na vašem uređaju.

 

Brzo menjanje bežične mreže

Naročito kada koristite otvorene WiFi mreže, može se desiti da jedna ne radi kako treba jer je previše ljudi nakačeno na nju. Kako se ne bi muštrali sa prebacivanjem sa jedne na drugu bežičnu mrežu, umesto da idete u Settings, pa na WiFi… daleko je lakše da 2 puta svajpujete sa vrha ekrana i uđete u Quck Settings meni. Zatim samo pritisnite ime mreže na koju ste nakačeni i pojaviće vam se lista svih dostupnih mreža oko vas.

Kliknite na onu koju želite i to je to.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit