Popularne aplikacije za roditeljsku kontrolu detetovog telefona

Mnogi od nas nisu odrastali okruženi tehnologijom i različitim gedžetima, međutim, današnji klinci nauče da koriste mobilni telefon pre nego li kašičicu. Međutim, internet zna da bude i zastrašujuće mesto. Ukoliko ste roditelj, a bezbednost vašeg deteta i razvijanje njihovih zdravih navika predstavljaju za vas prioritete, u tome vam mogu pomoći neke od popularnih aplikacija za roditeljsku kontrolu detetovog telefona.

 

Screen Time (za iOS)

Jedna od veoma korisnih aplikacija za roditeljsku kontrolu dolazi kao deo standardnog paketa aplikacija na iPhonu. Screen Time je zgodna aplikacija koja vam omogućava da ograničite koliko vremena vaše dete može koristiti iPhone ili iPad. Čak postoji mogućnost i postavljanja limita za određene aplikacije.

Tako, na primer, možda želite da ograničite upotrebu aplikacija za društvene mreže nakon, recimo, tri sata korišćenja, ili nakon 17 časova popodne.

Bonus je mogućnost kontrolisanja detetovog telefona na daljinu i tako onemogućite da pristupa određenim aplikacijama u određeno vreme, gde god se dete nalazilo – recimo da onemogućite pristup crtaćima na YouTubu tokom škole.

 

Google Family Link

Napomena: Ova aplikacija je dostupna i za Android i za iOS telefone, ali se njome može kontrolisati samo Android telefon.

Google Family Link vas omogućava da imate kontrolu nad aplikacijama i sadržajima u telefonu vašeg deteta i da, u isto vreme, znate koliko vremena su koristili uređaj tokom svakog dana. Šta više, pruža i opciju “jednog dodira” kojom na najbrži način možete da onemogućite detetu da dalje koristi mobilni telefon.

Ova aplikacija se preporučuje samo za decu mlađu od 13 godina jer nakon toga deca mogu da otvore svoj Google nalog čime im se otvara mogućnost da isključe monitoring svog telefona, a time i onemoguće dalju kontrolu putem ove aplikacije.

 

Qustodio (Android)

Ovo je premijum aplikacija za roditelje koji žele da imaju kontrolu detetovog telefona na jedan klik. Dakle, radi se o plaćenoj aplikaciji koja radi po principu godišnje pretplate koja iznosi oko četrdesetak evra. Za ovaj novac imate mogućnost kontrolisanja do tri mobilna telefona što je dovoljno za većinu porodica.

Preko ove aplikacije možete da nadzirete koliko vremena dete koristi mobilni telefon, onemogućite mu pristup telefonu jednim klikom i/ili podesite dnevna ograničenja korišćenja telefona.

Međutim, tu je još čitav niz mogućnosti kao što su – daljinsko čitanje poruka, pravljenje više različitih perioda kada dete neće moći da koristi telefon i napredno nadziranje Facebook profila deteta.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit