PowerShare: Kako koristiti bežično punjenje mobilnog drugim telefonom

PowerShare ili bežično punjenje mobilnog drugim telefonom je pogodnost koju, kada jednom imate, zaboravljate kako je to živeti bez nje. A kako se koristi ova opcija i šta zapravo podrazumeva?

 

Dopuna baterije na svakom mestu

Samsung je ovu opciju nazvao PowerShare i ona omogućava prenos električne energije između dva mobilna uređaja putem elektromagnetne indukcije. Naravno, potrebno je da uređaji podržavaju ovu opciju.

Drugim rečima, ovde vaš mobilni telefon postaje izvor napajanja za drugi telefon, tablet ili bežične slušalice. Iako je sam proces punjenja uređaja ovim putem relativno spor (10 V je najveća brzina koju ćete dobiti što je više od četiri puta sporije od brzog punjača), u onim situacijama kada vam je potrebno samo malo struje za važan poziv ili poruku, PowerShare će vam biti spasonosno rešenje.

 

Podeli bateriju sa drugima

PowerShare je novina koja, reklo bi se, na prečac osvaja srca korisnika mobilnih telefona. Da bi ste mogli da iskoristite sve benefite koje ova opcija donosi, potreban vam je Samsung telefon koji poseduje PowerShare i bilo koji drugi uređaj koji podržava bežično punjenje.

U ovom trenutku broj mobilnih telefona koji poseduju PowerShare nije prevelik. Odnosno, ova funkcionalnost je primarno rezervisana za modele koji predstavljaju perjanicu ovog brenda. Ipak, u budućnosti se može očekivati da će PowerShare postati standardni deo svakog novog telefona brenda Samsung.

 

Kako se koristi PowerShare?

Naravno nije u pitanju nikakva komplikovana stvar. Naprotiv, potrebno je samo aktivirati ovu opciju u sledećih nekoliko koraka:

  • Prevucite dva prsta nadole da biste otvorili Quick Panel ili možete otići direktno u Podešavanja telefona.
  • Zatim skrolujte nadole i pronađite opciju Wireless PowerShare u listi.
  • Ovde je potrebno da kliknete na ovu opciju kako bi ste je aktivirali.
  • U narednom koraku okrenite svoj Samsung uređaj tako da bude okrenut licem nadole i na njega jednostavno postavite uređaj koji želite da napunite. Punjenje će odmah započeti.
  • Kada napunite željeni uređaj, u Podešavanjima isključite dugme Wireless PowerShare.

To je to. Sada možete da svakome pomognete u nevolji i budete heroj dana.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit