Prebacivanje fotografija sa Android telefona na računar – 3 brza načina

Mobilni telefoni danas imaju fantastične kamere i postali su primaran način na kojim beležimo sve trenutke koje želimo da zapamtimo. Međutim, kvalitetne fotografije i video zapisi zauzimaju puno memorije, pa se postavlja pitanje kako osloboditi prostor na Android telefonu za nove fotografije. Jedan od dobrih načina je prebacivanje fotografija sa Android telefona na računar.

Ovo se može uraditi na nekoliko načina, sa, ali čak i bez kabla.

 

Prebacivanje fotografija na računar preko kabla

Jedna od sjajnih opcija Android telefona je jednostavno povezivanje preko USB porta. Činjenica da je moguće kablom povezati telefon sa računarom prebacivanje fotografija sa Androida na računar čini krajnje jednostavnim.

Sve što je potrebno jeste da prevučete fotografije i prebacite ih u željeni folder.

Ovo je najjednostavniji i najsigurniji način za prebacivanje fotografija, a jedina “negativna” strana je to što morate da imate kablić.

 

Google drive

Backup usluga koju pruža Google drive je sjajan metod za bekapovanje fotografija i njihovo prebacivanje sa Androida na računar.

Ova opcija dolazi kao standardna na većini Android telefona i, tiho u pozadini, neprimetno radi za vas postavljajući vaše fotografije na Google Drive. Istom tom Google Drive-u možete pristupiti sa bilo kog drugog uređaja i preuzeti fajlove.

Kako bi sve radilo kako treba u Google Drive aplikaciji pritisnite dugme za meni, zatim uđite u Settings (podešavanja). Pronađite Google Photos opciju i uključite “auto add”. Ovde možete uključiti i auto backup ukoliko želite.

Kako bi ste pristupili i skinuli sinhronizovane fotografije, otvorite Google Drive, uđite u folder u kome su fotografije i one će vas čekati da ih prebacite na računar ukoliko to želite.

Jedino o čemu je potrebno da povedete računa jeste da ne popunite sav prostor na Google Driveu pa, ukoliko ne želite da dokupite više mesta, potrebno je da periodično obrišete fotografije koje ste već prebacili na računar.

 

MikroSD kartica

Dobar deo Android telefona vam pruža mogućnost da proširite memoriju telefona pomoću MikroSD kartice i na njima čuvate fotografije slikane telefonom.

Međutim, koliko god da je “velika” MikroSD kartica, i njena memorija će se popuniti. Zato ne zaboravite da sa nje prebacite fotografije na kompjuter.

To možete uraditi jednostavnim “ubadanjem” MikroSD kartice u čitač. A nakon što je “očistite” dovoljno je da je vratite u svoj Android telefon kako bi čuvala nove fotke.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit