Problem sa novim iOS 14.2. koji Apple mora odmah da reši

iOS14

Nedavno ažuriranje iPhone operativnog sistema iOS 14.2 nekim korisnicima izazvalo je veliki problem. Naime, pojavile su se žalbe korisnika Apple telefona u kojima se navodi da je ažuriranje softvera negativno uticalo na trajanje baterije njihovog uređaja.

Takođe, pored toga što baterija kratko drži, neki korisnici primećuju i da im se baterija isprazni za 50% nakon samo 30 minuta upotrebe.

 

Žalbe korisnika

 

Na Apple Developer Forumu jedan vlasnik iPhona SE naveo je sledeće: „Moj SE2020 ima znatno lošiju bateriju sa novom verzijom iOS 14. Preko noći kada bih spavao izgubio bih samo 1-2% baterije tokom 8 sati. Poslednjih nekoliko nedelja gubi 5% tokom 5-6 sati. Još jedna čudna stvar je kad odem da je napunim, telefon se ponekad zagreje. Takođe se puni brzo gotovo kao da je brzi punjač iako koristim standardni punjač od 5v koji je isporučen sa njim. Ovo je sve počelo sa 14.2.“

Kod nekih od modela iPhone telefona se dešava da pokazivač baterije naglo očita pad brojki koje se „vrate u normalu“ nakon restartovanja uređaja.

Sudeći prema komentarima na internetu, izgleda da su problemi uglavnom ograničeni na starije iPhone modele kao što su iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6s i iPhone SE prve generacije. Pored gore pomenutih iPhone-a, problemi se javljaju i na iPad-u iz 2018.

 

Rešenje ili novi rizik?

 

Veruje se da je nedavno pušteni iOS 14.2.1 isporučen sa nekakvom ispravkom greške koja dovodi do ubrzanog trošenja baterije ovih telefona. Međutim, pravo rešenje se očekuje sa lansiranjem verzije iOS 14.3. i iPadOS 14.3.

Jedan od iPhone korisnika na Redditu je napisao koje je njegovo rešenje ovog problema: „Nedavno sam vratio iTunes i podesio ga kao novi. 4 dana i još uvek nisam iskusio problem. I dalje budno pazim.“

Ipak, kako niko ne želi da resetuje svoj uređaj na fabričke postavke i tako izgubi sve podatke, ostaje da se nadamo da će sledeća verzija iOS-a i iPadOS-a biti isporučena sa veoma potrebnim rešenjem.

Ako svoj iPhone ili iPad još uvek niste ažurirali na poslednju verziju operativnog sistema, u ovom trenutku preporuka je da sačekata novu verziju iOS-a.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit