Samo za audiofile: Najglasniji telefoni na tržištu

Ukoliko ste osoba koja voli da odvrne muziku do daske ili možda samo imate problema sa buđenjem, pitanje koliko snažne zvučnike ima telefon može biti veoma važno za vas. Zato vam predstavljamo mobilne telefone sa najačim zvučnicima.

Pre nego što nastavimo potrebno je da razjasnimo par stvari. Jačina zvuka se meri u decibelima dB, a svakih dodatnih 10 dB duplira jačinu zvuka. To znači da je 20 dB dva puta jače od 10 dB, da je 30 dB četiri puta snažnije i tako dalje. Dakle, razlika između 50 dB i 60 dB je ogromna.

Da bi smo stvari stavili u kontekst, sirena automobila pravi zvuk jačine oko 110 dB.

Pa da vidimo ko su junaci ove priče.

 

Samsung Galaxy A8

 

U pitanju je uređaj koji poseduje odlične performanse i zvučnik koji gura do 81.6 dB jačine. Galaxy A8 ima samo jedan zvučnik koji daje ultra visok kvalitet zvuka koji će svako primetiti.

Ovaj telefon je opremljen i standardnim džekom za slušalice pa u dobrom zvuku možete uživati i bez uzbunjvanja komšiluka za koje je ovaj uređaj sposoban.

 

Huawei Mate 10 Pro

 

Elegantan dizajn, ogroman ekran od 6 inča, impresivne kamere i najbolju tehnologiju koju brend Huawei poseduje, ovaj vragolan dopunjava sa sva moćna zvučnika koji su spremni da “drmaju” sa svih svojih 84.2 decibela.

Jedan zvučnik nalazi se dnu uređaja, drugi na vrhu, kod slušalice, tako da možete uživati u zvučnoj stereo gozbi.

 

Huawei P20 Lite

 

Ako volite Huawei telefone i još želite da vaš uređaj prati trend “zuba” na vrhu, onda je P20 lajt i njegovih 84.9 decibela odličan izbor za vas. Uz to dobijate i HD+ ekran, kao i moćne kamere s obe strane telefona.

Iako dolazi sa jednim zvučnikom ne brinite iz njega će grmeti sve što pustite na telefonu, a kako bi ste satima mogli da uživate, tu je baterija od 3000 mAh.

 

IPhone XS Max

 

Apple se postarao da svojim fanovima, pored izuzetnih performansi telefona i vrhunskog dizajna, ponudi i 84.7 dB stereo Dolby Digital zvuka.

Da se radi o snažnom zvuku svedoči i mogućnost da sami podesite maksimalnu jačinu koju će iPhone produkovati, za slučaj da vam je malkice preglasan.

 

Huawei P20 Pro

 

Ovo je uređaj koji, trenutno, daje najjači zvuk. Neverovatnih 91 dB koji će vam biti dovoljni za “napajanje” omanje žurke. Uz to dolazi i 40 megapikselna trostruka kamera i baterija od 4000 mAh.

Jagodica na vrhu torte je veštačka inteligencija koja ton na oba zvučnika prilagođava tako da vam pruži najbolje moguće iskustvo.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit