Samo za gejmere. Dva telefona koja će vam pružiti sjajno iskustvo

Jednom potcenjivano, tržište mobilnih igara danas je veće nego li ikada ranije. Igre kao što su Hearthstone, PlaierUnknovn’s Battlegrounds: Mobile i Fortnite pokazale su i dokazale da je “mali” pametni telefon sjajan medij digitalne zabave kome se ljudi svakodnevno vraćaju dok računari i konzole stoje ugašeni.

Naravno, ako već uživate u mobilnim igrama, potpuno je očekivano da želite da ih iskusite na najbolji način. Zato se postavlja pitanje, koji mobilni telefoni su najbolji za video igre?

Da, postoji čitav niz modela različitih brendova. Ipak, ovde smo izdvojili dva telefona sa kojima nema šanse da pogrešite.

 

Apple iPhone XS

Performanse i izgled. To je ono što vam pruža iPhone XS.

Appleov novi A12 Bionic procesor lepo se ugnezdio ispod haube, a kao namoćniji mobilni procesor do sada, radi bez greške. A12 Bionic pruža fantastične performanse igara, čak i kada govorimo o najzahtevnijim 3D naslovima.

Uz OLED „Super Retina“ ekran uživaćete u svim nijansama i grafičkim efektima uz jasnu i živopisnu sliku.

Pored toga, veličina i format iPhone XS su takvi da uređaj savršeno leži u ruci i tokom dužeg vremenskog perioda, a 5.8-inčni ekran pruža dovoljnu preglednost čak i kod igara u kojima postoji mnogo likova koji prave gužvu.

Mana ovog uređaja je relativno mala baterija od 2,658mAh koja iPhone XS može da “gura” tokom celog dana uz “lako” korišćenje. Ipak, igre u zavisnosti od zahtevnosti, mogu je znatno brže potrošiti. Takođe, radi se o prilično skupom uređaju, ali kada je reč o iOS gejmingu, bolja opcija trenutno ne postoji.

 

Samsung Galaxy S10 Plus

 

Galaxy S10 Plus je vrhunac višegodišnjeg rada Samsunga i to je jednostavno jedan od najboljih telefona na svetu.

Ali ono što je zaista bitno za igrače jeste snaga koju krije u sebi. Galaxy S10 Plus dolazi sa zapanjujuće snažnim Snapdragonom 855 procesorom i 8GB RAM memorije. Drugim rečima, nema te igre koju možete baciti na ovaj uređaj, a da ona koči, secka ili kvari zadovoljstvo igranja na bilo koji način.

Galaxy S10 Plus, u odnosu na svog “malog” brata S10, nudi samo jednu prednost – veći ekran, tako da je izbor između ova dva uređaja na vama.

Ipak, postoje dve negativne strane ovog uređaja sa predivnim ekranom.

Prva se tiče zvuka. Tačnije, Galaxy S10 ima sjajne stereo zvučnike, ali su tako pozicionirani da se može desiti da ih, tokom igre, pokrijete rukom. Ipak, ovo se lako rešava korišćenjem slušalica.

Druga stavka je veliki ekran koji zauzima gotovo čitavu prednju stranu uređaja, zbog čega se može desiti da slučajno nešto tapnete, pa znajte da je potrebno malo vremena da se naviknete na njega.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit