Samo za ljubitelje dobre fotografije. 3 mobilna telefona sa sjajnom kamerom

Ukoliko ste ljubitelj fotografije, kvalitet kamere na vašem mobilnom uređaju verovatno je jedna od važnijih stavki kada birate telefon za sebe. Lepe vesti – mobilni telefoni u 2019. godini dostigli su izuzetno visoke standarde kada je u pitanju pravljenje profesionalnih fotografija i video snimaka.

Međutim, nije sve u tehničkim specifikacijama i milionima pixela koji krase kameru. Pravi maheri znaju da je za dobru fotografiju važna mogućnost promene podešavanja otvora blende, kvalitet senzora za osvetljenost, ali i koliko je prostora u memoriji dostupno za čuvanje svih divnih fotografija i video snimaka koje ćete napraviti.

Ovde izdvajamo nekoliko telefona koji, svojim performansama, zasigurno mogu odgovoriti vašim zahtevima.

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro odlikuju čak tri kamere, od po 40MP (sa otvorom blende f/1.8), 20MP (f/1.6) i 8MP (f/2.4), sa zadnje strane. I to nije sve, sa prednje strane nalazi se kamera od 24MP koja će učiniti da pravljenje selfija bude pravo zadovoljstvo.

Ovakav hardver daje kombinaciju snage i odličnog procesuiranja slike uz smanjenje šuma i funkciju super zumiranja.

Ovaj Huawei smartfon dolazi sa 128GB memorije za skladištenje vaših remek dela

Sve ovo P20 Pro čini izuzetno sposobnim uređajem za pravljenje kvalitetnih fotografija i video snimaka.

Samsung Galaxy S9 Plus

Ako bi ste i našli neku zamerku ovom telefonu, to zasigurno ne bi mogla biti kamera. Galaxy S9 Plus sa zadnje strana krase dve kamere od 12MP sa blendom f/1.5-2.4, odnosno f/2.4, čime je omogućeno pravljenje odličnih fotografija čak i u uslovima slabe osvetljenosti.

Dodatni benefit koji ovaj telefon donosi je pravljenje slow motion videa sa 960 frejmova u sekundi. To znači da će svaki delić pokreta biti uhvaćen u svoj svojoj lepoti.

Galaxy S9 Plus dolazi sa memorijom do 256GB koju je moguće dodatno proširiti microSD karticom.

Uz sve to, tu je i predivan OLED ekran na kome će svaka boja i svaki detalj biti prikazani na najbolji način.

IPhone XS

Apple telefoni tradicionalno prave dobre fotografije. Sa zadnje strane iPhone XS ima dve kamere sa po 12MP (jedna za telephoto), blendama f/1.8 i f/2.4 i optičkom stabilizacijom slike.

Fotografije napravljene uz pomoć iPhona XS karakterišu verne boje, a za “ono nešto” što će izdvojiti slike napravljene iPhonom tu je Smart HDR funkcionalnost i velika brzina rada.

 

Alat je tu, sada je na vama da napravite fantastične fotografije i video snimke, a da vaš uređaj besprekorno radi postaraće se ProMobi servis mobilnih telefona.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit