Samsung Galaxy Note9 dolazi sa većom baterijom i bržim bežičnim punjenem kažu insajderi

Samsung sprema pravu poslasticu za svoje korisnike – veću bateriju i brže bežično punjenje na novom Galaxy Note9 telefonu, navode insajderi na društvenim mrežama. Iako zvanična potvrda ne postoji, što je i za očekivati, pojavili su se nacrti, navodno finalnih verzija telefona Samsung Galaxy S9+ i Galaxy Note9 koji sugerišu istinitost ovog zaključka.

Šta otkriva skica Galaxy Note9?

Ono što prvo upada u oči kada se pogleda ovaj crtež jeste pozicija dualne kamere čiji su senzori postavljeni vertikalno, što je u direktnoj vezi sa veličinom baterije. Odnosno, veća baterija, kao što smo imali prilike da vidimo na nekim modelima različitih proizvođača, diktira ovu promenu u dizajnu i pozicioniranju kamera.

Naime, iako veliki broj stvari i komponenti utiče na dizajn, baterija je najdeblji i najveći deo hardvera u telefonu, pa u najvećoj meri utiče na to gde će kamera biti postavljena.

Ako je sudeći prema glasinama Samsung Note9 će imati bateriju od 4.000 mAh što će ga učiniti pametnim telefonom koji bi trebalo da, sa jednim punjenjem, izdrži i do tri dana umerenog korišćenja.

Brzo bežično punjenje za veliku bateriju

Naravno, ovo nije sve što se u Samsungu krčka kada je Note9 u pitanju. Kako bi korisnicima pružili potpuni ugođaj, ovaj telefon će karakterisati veoma brzo bežično punjenje. To znači da će svoju ogromnu bateriju, u najmanju ruku, puniti jednakom brzinom kao što to čini Samsung S9, mada, znajući majstore iz Samsunga, možemo se nadati i znatno većoj brzini.

I još nešto. Samsung je, prema svemu sudeći, uzeo u obzir i primedbe korisnika da se čitač otiska prsta nalazi suviše blizu kamere. Ovo često dovodi to toga da, prilikom otključavanja telefona, korisnik prstom dodirne sočivo kamere i malo ga zamrlja. Kako se ovo ne bi dešavalo, Samsung Note9 će čitač otiska prsta imati na zgodnijem mesto – odmah ispod kamere.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit