Samsung Galaxy S10. Nova revolucija u mobilnoj telefoniji?

Samsung Galaxy S10 se bi na tržištu trebalo da se pojavi u februaru naredne godine, a ako je verovati najavama i procurelim informacijama, S10 donosi pravu revoluciju na tržište mobilnih uređaja.

Ono što se smatra kao sigurica jeste da će Samsung Galaxy S10 doći u 5 novih boja, da će biti 3 modela i da će biti naoružana novim neuro procesorskim čipom. Međutim, spekuliše se da će ovaj uređaj doneti još pregršt veoma zanimljivih noviteta.

 

Samsung Galaxy S10 ispod ekrana krije čuda?

 

Kompanija Samsungje razvila novu tehnologiju koja omogućava da kamera i različiti senzori budu smešteni iza ekrana mobilnog telefona. Ovo je otkriće koje će označiti prekretnicu u daljem razvoju mobilnih telefona.

Napokon su otklonjene sve prepreke koje su, do sada, onemogućavala sve proizvođače da naprave pravi full screen mobilni telefon u punom smislu te reči.

Ivica ili “zub” bili su neophodni kako bi se negde smestila kamera, slušalica, IC i senzori za blizinu, čitač otiska prsta… Iako je većina brendova radila na pronalaženju načina da se ova zavrzlama reši, Samsungu je pripala čast da prvi pronađe prolaz tamo gde su drugi udarali u zid, a ovaj tehnološki skok su prezentovali svetu sredinom oktobra.

Na ovoj promociji prikazana je i nova haptic tehnologija iz Samsunga što može značiti da će nešto poput Apple-ovog 3D toucha doći u svet Androida i doneti nove funkcionalnosti.

Naravno niz tajni ispod ekrana se ovde ne završava. Tu je i SoD (zvuk ispod display-a) koji eliminiše potrebu za vidljivim zvučnikom na prednjoj strani mobilnog telefona jer zvuk dolazi kroz sam ekran uređaja.

Vrhunac u Samsungovim inovacijama su UPS senzori (senzori ispod ekrana) o kojima se ne zna previše, izuzev da su upravo oni zaslužni za postizanje uspeha u pravljenju pravih full screen mobilnih telefona. Radi se o komplikovanoj tehnologiji koju ova kompanija drži u najvećoj tajnosti.

 

Šta od ovoga Samsung stavlja u S10?

 

Ovo je pravo pitanje koje sve zanima. Da li će Samsung Galaxy S10 u sebi objediniti sve ove nove tehnologije. Ukoliko to bude slučaj, S10 će postati prvi pravi full display telefon i biti uređaj koji će uvesti revoluciju u industriju mobilnih uređaja.

U prilog ovoj tvrdnji ide činjenica da je prvi čovek Samsunga Koh Dong Jin ranije najavio da će S10 imati velikih promena u dizajnu. Kada se ovome doda i to da će S10 označiti deceniju od izlaska prvog Galaxy telefona, za očekivati je da će iz Samsungove kuhinje izaći zaista specijalan uređaj koji će oduševiti publiku.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit