Samsung Galaxy S10: Više brzine, veći ekran i bolja baterija

Samsung je predstavio svoje nove perjanice Galaxy S10 i S10 Plus. Već na prvi pogled jasno je da ovaj brend nastavlja tradiciju dovođenja svih specifikacija uređaja do maksimuma i sve to na elegantan i vizuelno privlačan način.

 

Skoro bez ivica

Nastavljajući sa naporima da uklone ivice oko okrena kako bi korisnicima pružili što više displeja u ruci, Samsung je stvorio modele S10 i S10 plus sa “čelom” i “bradom” manjim nego ikada. Praktično zadržavajući veličinu prošlogodišnjih modela, dizajneri i inženjeri su uspeli da ugrade fantastične ekrane od 6,1 i 6,4 inča koji će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike.

Oba displaye su iste rezolucije – 1440 pixela po širini, sa zakrivljenim ivicama koje se besprekorno stapaju sa aluminijumskim kućištem. Oba telefona su laka za držanje, pa radn na njihovim svetlim ekranima jarkih boja predstavlja pravo uživanje.

Zapravo, može se očekivati da će ekrani na Galaxy S10 i S10 Plus modelimo ove godine biti najbolji na tržištu.

Ono što je neobično i što odmah upada u oči jeste “rupa” na ekranu u kojoj su smeštene dve prednje kamere na S10 Plus i jedna na S10 telefonu. Ali, tu je još jedno skriveno iznenađenje – čitač otiska prsta koji je smešten ispod ekrana koji će neverovatno brzo skenirati vaš otisak i otključati uređaj.

Premijum uređaj

Kada govorimo o kvalitetu izrade S10 i S10 Plus, slobodno se može reći, predstavljaju vrhunac Samsung tehnologije. Veoma prijatno leže u ruci, a njihove elegantne linije privućiće svačiji pogled. A, za one koji žele da dodaju još malo ekstrevagancije svom uređaju, S10 Plus dolazi i sa opcijom keramičkih “leđa” gde su smeštene čak tri kamere – širokougaona, super širokougaona i telefoto.

Sa ovakvom opremom spremni ste za pravljenje maestralnih fotografije u svim prilikama i uslovima. U tome će vam pomoći i softverska rešenja Scene Optimizer – koji je u stanju da automatski identifikuje 30 različitih scena i optimizuje podešavanja kamera, i Shot Suggestion opcija – koja će vam pomoći da pravilno kadrirate fotografiju.

Kada je pravljenje video snimaka u pitanju, bilo da koristite kamere sa prednje ili zadnje strane uređaja, možete snimati u 4K rezoluciji, a da bi snimak bio “miran” tu je “sper steady video” opcija.

Kako bi imali gde da sačuvate sve svoje snimke, S10 i S10 Plus dolaze osnovnih 128GB memorije uz mogućnost njenog proširenja microSD karticom.

Uz sve to S10 dolazi sa baterijom od 3400mAh, dok S10 Plus ispod haube krije bateriju od ogromnih 4100mAh koje možete puniti standardnim ili bežičnim punjačem.

I to nije sve. Uz 3.5mm džek za slušalice, novi Galaxy telefoni imaju IP68 sertifikat otpornosti na vodu i prašinu, tako da su u potpunosti zaštićeni i spremni da ih koristite u svim uslovima.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit