Samsung Galaxy S9: Kandidat za najbolji telefon 2018. godine

Samsung Galaxy S9

Već godinama Samsung proizvodi vrhunske mobilne uređaje i zauzima vodeću poziciju na tržištu Android telefona. Samsung Galaxy S9 nova je perjanica ovog brenda koja korisnike ne razočarava ni u jednom segmentu.

Samsung Galaxy S9, pored lepog dizajna na koji smo već navikli kada je u pitanju ovaj proizvođač, nudi vrhunske performanse, predivan ekran (zapravo najbolji ekran koji je mobilni telefon poneo do sada), proširivu memoriju, sposoban je da uradi sve što vam je srcu drago i prvi je mobilni telefon sa podesivom blendom kamere.

Sve u svemu, Galaxy S9 je glavni favorit za titulu najbolji telefon 2018. godine.

Šta novo donosi Samsung Galaxy S9?

Samsung neprekidno smišlja nove stvari želeći da izađe u susret željama svojih korisnika. Zato ne čudi da su modeli Galaxy S9 i S9+ doneli određene novitete uz zadržavanje dokazano dobrih karakteristika poput infinity displeja, priključka za slušalice, bežičnog punjenja i vodootpornosti.

Dakle šta je novo?

Od “sitnijih stvari” tu su:

Boje

Estetika je odavno postala nezaobilazan faktor pri odabiru mobilnog telefona. Galaxy S9 i S9+, zato dolaze u nekoliko kolornih varijanti – klasičnoj crnoj koja uvek dobro stoji, privlačnoj koralno plavoj i neobičnoj ljubičastoj boji, a postoji i titanijumsko kućište.

Ukratko, postoji prava boja za svačiji ukus.

Pozicija čitača za otisak prsta

Samsung je, za razliku od novog modela telefona kompanije Apple, zadržao čitač otiska prsta.

Međutim, za razliku od prošlogodišnjeg Galaxy S8 telefona, čitač je sada pozicioniran ispod kamere sa zadnje strane uređaja. Na ovaj način dobilo se na upotrebljivosti, odnosno prst lakše i prirodnije naleže na čitač otiska i upotrebu telefona čini prirodnijom.

RAM memorija

Šta svaki korisnik mobilnog telefona želi? Naravno više RAM memorije kako bi telefon radio brže i bolje. Naređenje – izvršenje.

Samsung je u Galaxy S9 ubacio 4 GB RAM-a dok je S9+ dobio čak 50% više – 6 GB RAM memorije. U prevodu, na ovim telefonima sve će “leteti”, a štucanje, kašljucanje i sporo učitavanje možete slobodno da zaboravite.

Sigurnost podataka na mobilnom telefonu

Galaxy S9 i S9+ dobili su i Iris skener – čitač mrežnjače, koji pojačava sigurnost svih podataka koje čuvate u telefonu, ali i opciju prepoznavanja lica.

Dakle, ove telefone, sem vas, teško da će iko moći da otključa.

“Bruka” kamera na mobilnom telefonu

Kamera na telefonima Samsung Galaxy S9 i S9+ privukla je najveću pažnju javnosti. I to s razlogom. Galaxy S9 je prvi telefon sa kamerom na kojoj je moguće menjati otvor blende, čime vam dopušta regulaciju količine svetlosti koja ulazi u sočivo kamere. Na taj način Galaxy S9 i S9+ omogućavaju pravljenje boljih fotografija, bez obzira da li hvatate široki ugao ili fotografišete neki detalj.

Pored toga ova kamera, ljubiteljima slow motion videa, omogućava pravljenje klipova sa neverovatnih 960 frejmova u sekundi! Dakle, sada je moguće mobilnim telefonom napraviti super usporeni video koji će uhvatiti i najmanji pokret i učiniti da ono što snimate izgleda još impresivnije nego li do sada.

Kako bi bilo jasnije koliko je ovo tehnološko ostvarenje neverovatno, ova kamera omogućava da 0,2 sekunde videa budu razvučene na 6 čak sekundi snimka.

Samsung je sa Galaxy S9 i S9+ telefonom uveo i ARemoji opciju. U pitanju su animirani emotikoni koji su zapravo “nacrtane” verzije vas samih i aktiviraju se prilikom pravljenja selfija, a tu je i opcija korišćenja preinstaliranih životinjica. Sve funkcioniše veoma slično animoji opciji koju donosi iPhoneX.

Da li je Samsung Galaxy S9 vaš novi telefon?

Galaxy S9 u Srbiji će biti dostupan od 16. marta 2018. i to po nezvaničnoj ceni od 850 evra.

Da li ste zainteresovani?

Ukoliko već posedujete Galaxy S8, S8+ ili neki drugi telefon kojim ste zadovoljni i koji ispunjava sve vaše potrebe možda poslednji model Samsunga neće naći mesto na listi vaših želja.

U tom slučaju vodite računa o svom telefonu kako bi vas još dugo služio, a u slučaju da vam zatreba servis mobilnog telefona ProMobi je uvek tu za vas bez obzira na to koji brend ste odabrali i da li je vaš telefon u garantnom roku ili vam je potrebna popravka mobilnog van garantnog roka.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit