Samsung S9 mobilni telefon sa najboljim zvučnicima koji su usavršavani godinu dana

Sve do nedavno, zvučnici na mobilnim telefonima moglu su da dobiju samo epitet “prihvatljivi”. Ako bi probali da pogledate film ili neki klip bez slušalica iskustvo zasigurno ne biste mogli da opišete kao wow.
Međutim, stvari su počele da se menjaju, a stereo zvučnici pronašli su svoj put i do pametnih telefona. Vrhunac je na polju zvučnika u moblinim telefonima tako je dosegnut sa Samsung S9 i S9 Plus uređajima. Ovaj uspeh je rezultat godinu dana posvećenog rada na usavršavanju zvučnika na mobilnom telefonu, a razliku možete čuti na prvo slušanje.

Nije prvi ali zato…

Na tržištu su se još ranije pojavili telefoni sa stereo zvučnicima i može se reći da je Samsung bio u blagom zaostatku na ovom polju, fokusirajući se na što bolje performanse kamere i kvalitet ekrana. Ipak, na oduševljenje ljubitelja ovog brenda, nakon najave S9 i S9 Plus modela korisnici su odmah videli da je Samsung ugradio stereo zvučnike.

“Primetili smo da je korisnici Samsung telefona koriste Bluetooth zvučnike i slušalice, čak jednako često kao i ugrađene zvučnike. Samsung sluša svoje korisnike i bilo nam je jasno da žele poboljšanje na polju zvuka koje će pratiti savršen Infinity displey”, saopštili su zvaničnici ove kompanije.

Kako bi stvorio najbolje stereo zvučnike na mobilnom telefonu, Samsung je udružio snage sa čuvenim kompanijama AKG i Dolby Atmos, inače liderima na polju zvučnika. Proizvod koji su kreirali takav je da mu nijedan drugi brend ne može parirati.

Godinu dana usavršavanja

Budući da su Samsung telefoni, kao i većina drugih, do sada imali samo jedan zvučnik na dnu telefona, bilo je potrebno smisliti kako i gde dodati još jedan zvučnik. Iako se ovo može činiti kao jednostavan zadatak, on to zapravo nije. Za početak, Samsung S9 i S9 Plus nisu smeli da postanu deblji i nezgrapniji, već je primat bio očuvanje njihove elegantne linije.
Pored toga, moralo se misliti na to da zvučnici ne smeju da se međusobno ometaju, a pritom je bilo potrebno povećati postojeći zvučnik.
Samsung je razmišljao o još jednoj stvari. Ukoliko bi postojeći zvučnik premestio na prednju stranu uređaja, što je rešenje koje je već viđeno, zapravo bi se izgubilo na funkcionalnosti. Zapravo prilikom korišćenja telefona, zvučnik koji je smešten napred lako biva prekriven rukom, a zvuk prigušen. Tada je otvoren novi problem. Postojeći i novi zvučnik, zbog svog položaja, usmeravali su zvuk u različitim pravcima. Tu su uskočili stručnjaci iz AKG kompanije i podesili nivo zvuka koji će svaki od zvučnika emitovati kako bi se neutralisala činjenica da su na suprotnim stranama.

Naravno, sve ovo se nije dešavalo preko noći. Posle više od godinu dana napornog rada dobijeni su impresivni rezultati – spektakularno dobar zvuk na Samsungu S9 i S9 Plus. Zvuk koji je 1.4 puta glasniji od prethodnika S8 i kome je Dolby Atmos omogućio da kreira neverovatni trodimenzionalni zvuk. Umesto da meša različite kanale, Dolby Atmos je smešta zvuk unutar trodimenzionalnog audio okruženja stvarajući kod slušaoca utisak da zvuk dolazi sa svih strana.

Iako na polju zvučnika na mobilnom telefonu Samsung nije bio prvi koji je na tržište pustio telefon sa stereo zvučnicima, njegovo kašnjenje u potpunosti je opravdano. Sa Samsungom S9 i S9 Plus puštanje pesama i gledanje filmova postalo je pravo uživanje.

Ukoliko imate problema sa zvučnikom na svom telefonu, a niste postali vlasnik novog Samsunga S9, ProMobi je prava adresa za vas. Zamena zvučnika na vašem mobilnom telefonu učiniće da ponovo imate snažnu reprodukciju zvuka i budete sigurni u kvalitet rada vašeg uređaja.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit