Saveti za čišćenje mobilnog telefona

Poslovica „Čistoća je pola zdravlja“ važi i u svetu pametnih telefona. Čišćenje mobilnog telefona pomoćiće vam da sačuvate njegovu vrednost, zaštitite ga od ogrebotina i preranog starenja.

Da odmah napomenemo, čišćenje mobilnog telefona je nešto što bi trebalo uraditi pažljivo i bez korišćenja hemikalija.

 

Čišćenje ekrana mobilnog telefona

Ekran telefona je površina koja je najviše izložena mogućim oštećenjima. Zato je održavanje ekrana čistim i uklanjanje tragova prstiju i različitih fleka, od velike važnosti.

Za ovaj posao najbolje je koristiti krpicu od mikrofibera koja nežno uklanja prašinu i prljavštinu bez rizika od oštećenja stakla ekrana.

Takođe, kako bi ste zaštitili ekran telefon uvek odložite sa leđima na gore. Budući da veliki broj modela danas ima kameru koja štrči sa zadnje strane, na ovaj način štitite i njeno sočivo kao najvažniji deo. Naime, u slučaju da ono bude izgrebano ili isprljano, vaše fotografije neće ispasti dobro.

 

Zaštita sočiva

Izbegnite izglaganje telefona prašini jer sitne čestice mogu da se uvuku u sočivo kamere ili ga oštete. Dakle, prašina je najveći neprijatelj dobre fotografije.

Ipak, u slučaju da se prašina ipak „nahvata“, a vi je sklonite tako što ćete platnom obrisati sočivo, zapravo možete oštetiti svoj telefon nanoseći sitne ogrebotine sočivu.

Dakle, ovo je potrebno uraditi pažljivo i nežno sklanjajući čestice prašine od centra ka spoljnoj strani kamere. Na ovaj način osiguravate da, u slučaju da bude nekog oštećenja, ono bude minimalno.

Ovde je zgodno koristiti recimo krpicu za čišćenje naočara, a u koliko je sočivo umazano nečim što je teško ukloniti, može se upomoć pozvati i tečnost za čišćenje stakla naočara. Ipak, ne preterujte. Dovoljno je samo kap ili dve koje prvo treba naneti na krpicu.

 

Loša praksa

Jedna od stvari koju veliki broj korisnika mobilnih telefona redovno čini jeste da svoj uređaj obrišu o majicu, košulju ili pantalone. Ovo je nešto sa čime je potrebno da prekinete odmah.

Platna od koji se pravi garderoba lako mogu da zadrže čestice prašine koje će, kada protrljate telefon, lako moži da izgrebu ekran telefona ili sočiva kamere.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit