Smart Lock ili kako se Android telefonom bezbedno povezati na Google na iOS uređaju

Google je dugo radio kako bi olakšao prijavljivanje na Google aplikacije i usluge na iOS uređajima. Kompanija koristi novu funkciju bezbednosnog ključa u Androidu kako bi omogućila ljudima da koriste svoj Android za korišćenje Google usluga na iOS-u.

Na ovaj način sigurnost i zaštita korisnika podignuti su na viši nivo.

 

Smart Lock stupa na scenu

Nova funkcija funkcioniše kroz Googleovu aplikaciju Smart Lock, koju morate imati instaliranu na svom iPad ili iPhone uređaju. Upravo ona omogućava da funkcija bezbednosnog ključa za Android funkcioniše. Takođe, potrebno je proći kroz proces autentifikacije u dva koraka.

Nakon toga, ukoliko su svi koraci prošli kako treba, moći ćete da zadržite taster za jačinu zvuka na svom telefonu i pokrenete prijavljivanje na svoje usluge.

Jedna od mogućnosti, koja će zasigurno biti najpopularnija, je mogućnost korišćenja Android telefona za otključavanje iPad-a. Ukoliko koristite dva telefona istovremeno, ova opcija biće vam dostupna samo sa jednog.

 

Bezbednost na prvom mestu

Pod haubom, ova tehnologija zapravo koristi novi protokol zasnovan na Bluetooth-u i zahteva da vaš Android telefon radi pod verzijom Android 7.0 ili novijom. Zanimljivo, od kako je Google nedavno objavio da se Android telefoni mogu koristiti za prijavu na Google aplikacije i servise, 100.000 korisnika je počelo da koristi ovu opciju.

Sigurnosni ključevi, poput ovog koji koristi Smart Lock, sve su popularniji u proteklih nekoliko godina. Oni su način da osigurate svoj račun više nego što bi vam ponudila jednostavna lozinka ili PIN kod.

Sa bezbednosnim ključem, kada se prijavite na svoj nalog, od vas će biti zatraženo da potvrdite autentičnost pomoću ključa – koji može biti nešto na vašem telefonu ili čak sam fizički uređaj koji priključujete na računar.

Iz Googla napominju da bi bilo dobro da imate sigurnosni sigurnosni ključ za slučaj da izgubite telefon jer, bez njega, nećete moći da se prijavite na svoj Google nalog.

Nažalost, Google-ova tehnologija bezbednosnih ključeva poseduje svoja ograničenja. Za sada, na primer, može se koristiti samo za prijavljivanje na Google aplikacije i usluge, mada može da se pojavi i na drugim uslugama.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit