Šta je 8k video snimanje i zašto Galaxy S21 čini tako posebnim

Galaxy S21

Danas kada želimo da nešto snimimo ili slikamo svi se odmah mašamo za svoje mobilne telefone. Zato ne čudi da se proizvođači ovih uređaja utrkuju smišljajući nove tehnologije kojima će poboljšati kamere na mobilnim telefonima. Sa svojom novom Galaxy S21 Samsung snimanje videa i pravljenje fotografija podiže na novi nivo.

Kako? Odgovor je sadržan u dva znaka – 8K. Iako vam to možda trenutno ne znači puno, ukoliko ste ljubitelj mobilnog snimanja, nakon čitanja ovog teksta verovatno ćete poželeti da se jedan od tri nova uređaja iz ove serije nađe u vašim rukama.

 

Najbolje što trenutno postoji

Samsung je poznat kao brend koji korisnicima pruža mobilne telefone fantastičnih kamera i svoju reputaciju čuva i novim Galaxy S21, S21 Plus i S21 Ultra modelima. Sva tri telefona podržavaju 8K video snimanje, što je najviša rezolucija dostupna na bilo kom pametnom telefonu.

Drugim rečima ove kamere daju najbolju jasnoću u svakom video snimku tako da, kada gledate video snimak napravljen S21 modelima, imate utisak kao da snimljenom događaju prisustvujete uživo.

Galaxy S21 telefoni kreiraju snimke koji su toliko kvalitetni da ih možete puštati i na velikom bioskopskom platnu. Ukoliko snimate klipove za YouTube ili društvene mreže, ovo je zasigurno prava muzika za vaše uši. Uz sve to S21 linija, pored 8K rezolucije ima i funkciju Video snap koja vam omogućava da, direktno iz video snima, izvučete fotografiju od 33MP i to bez po muke.

 

Kako se namešta 8K snimanje

Bez obzira na to da li ste početnik i počinjete od nule, ili ste naoružani velikim iskustvom, snimanje Galaxy S21 telefonima je pravo zadovoljstvo. Potrebno je samo da:

  • Otvorite aplikaciju Kamera i idite na podešavanje video zapisa.
  • U gornjem desnom uglu dodirnite rezoluciju.
  • Podesite rezoluciju na „FHD Auto – 8K 24“.
  • Dodirnite Snimi da biste započeli snimanje.
  • Kada završite, vaš 8K video će se pojaviti u vašoj galeriji.

Nakon što završite sa snimanjem, otvorite svoj snima preko galerije kako bi ste mogli da ga editujete. Ovaj telefon vam pruža mogućnost da uposlite svu svoju kreativnost i sečete snimak, dodate pozadinsku muziku, prilagodite nivo zvuka…

Uz sve to kamera na Galaxy S21 telefonima pravi sjajne snimke i tokom dana, ali i noću u uslovima slabije osvetljenosti, tako da nema potrebe da previše brinete oko rasvete. Sve je spremno i čeka na vas da kreirate svoja remek dela.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit