Šta raditi kada iPhone neće da se upali

Šta raditi kada iPhone neće da se upali

Ukoliko vaš iPhone neće da se upali nema potrebe da odmah počnete da paničite jer se lako može dogoditi da je u pitanju softverska greška koja se lako može popraviti. Zato je najbolje da prvo probate jedan od sledećih načina kako bi ste pokrenuli svoj uređaj.

 

Force restartovanje iPhona

Može se dogoditi da softverska greška uzrokuje potpuno crn ekran na iPhonu. U ovom slučaju force restart uređaja brzo može rešiti problem.

Međutim, savet je da pre toga uradite sledeće. Jednostavno pritisnite dugme za uključivanje/isključivanje u gornjem desnom uglu vašeg iPhone -a na nekoliko sekundi i zatim ga pustite. Ako je sve proteklo kako treba videćete Apple logo na ekranu uređaja. Međutim, ako ovo ne uspe, možete izvršiti force restart telefona. Ukoliko vaš uređaj ima Home dugme pritisnite ga istovremeno sa on/off dugmetom i držite ih 15-20 sekundi, nakon čega bi trebalo da se telefon pokrene.

Za uređaje koji imaju Face ID samo brzo pritisnite taster za pojačavanje i taster za smanjivanje jačine zvuka istovremeno, a zatim stisnite i držite on/off dugme dok se Apple logo ne pojavi na ekranu.

 

Prikačite telefon na punjač

Ako prvi metod nije dao željeni rezultat možda postoji problem sa baterijom telefona. Uređaj priključite na struju i ostavite ga na pola sata do sat vremena. Trebalo bi da na ekranu iskoči animacija baterije koja se puni.

Nakon ovog vremena pokušajte da telefon ponovo uključite.

 

Resetovanje iPhona preko računara

U slučaju da vam se telefon „zaglavi“ tokom uključivanja resetovanje je jedino rešenje. Kako bi ste ovo uradili potreban vam je računar sa najnovijom verzijom iTunes-a sa kojim ćete povezati telefon putem kabla.

Potom uđite u recovery mode i trebalo bi da vidite svoj uređaj izlistan u iTunesu. Zatim kliknite na svoj uređaj i potom na restore dugme.

Imajte u vidu da ovaj proces u potpunosti briše sve podatke sa telefona tako da je preporuka napraviti backup uređaja ukoliko želite da ih sačuvate.

Zatim kliknite ponovo na Restore dugme kako bi potvrdili resetovanje i nakon toga iPhone će biti vraćen na fabrička podešavanja. U ovom procesu uređaj će se restartovati nekoliko puta tako da vas to ne treba brinuti.

 

Probali ste sve tri opcije i nije vam uspelo? Onda je vreme da svoj iPhone donesete u ProMobi servis gde ćemo pronaći rešenje i rešiti svaki problem sa telefonom koji vas muči.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit