Šta sve uzeti u obzir prilikom odabira moblinog telefona

Izbor mobilnih telefona na tržištu nikada nije bio veći nego li danas. Postoji izbor za svaki ukus, za svaku potrebu, za svaki zadatak.

Ipak, koliko god bila velika ova raznovrsnost, onog trenutka kada počnete da birate telefon za sebe u zavisnosti od vaših želja, izbor se brzo i rapidno počinje smanjivati. Pogotovu ukoliko ste napredniji korisnik i od svog novog telefona zahtevate mnogo.

Da vidimo, koje to osobine treba uzeti u obzir prilikom odabira mobilnog telefona.

Jasno, osnovne stvari poput Bluetooth podrške, Wi-Fi, kamere sa prednje i zadnje strane nećemo uzeti u razmatranje jer – naravno da je to ono što očekujete da vaš telefon poseduje.

 

Aplikacije telefona

Jednostavna ili clean verzija Androida možda nije baš po vašem ukusu. Većini korisnika se dopada kada brendovi uključivanjem različitih zanimljivih funkcija, kroz dizajn i različite detalje, dodaju poseban šmek telefonu.

Ipak, neki proizvođači znaju da odu i predaleko u ovome. Postoji mnogo Android sistema koji su natrpani posebnim aplikacijama tako da dovode do usporavanja telefona i/ili imaju različite zvrčkice koje su beskorisne ili ružne.

Zato obavezno obratite pažnju na to kako je organizovan Android OS na telefonu i da li vam se dopada kako izgleda i funkcioniše.

 

Brzo punjenje

Ovo je, u principu, zgodna mogućnost telefona za svakoga. Kada baterija iscuri u nezgodnom momentu, a vi nemate par sati da čekate da se uređaj napuni, brzo punjenje se pokazuje kao izuzetna sposobnost mobilnog telefona.

Prikopčate svog ljubimca na struju, sačekate 15 minuta i spremni ste za pokret. Složićete se da je u pitanju veoma zgodna karakteristika.

 

USB-C

Ovde je u pitanju priključak sadašnjosti, ali i budućnosti jer pruža mogućnost da putem samo jednog priključka punite telefon, prikopčate slušalice, razmenjujete podatke…

Drugim rečima, dani Micro-USB priključka su odbrojani pa, ukoliko telefon koristite 2-3 godine, može se dogoditi da budete u problemu, posebno ukoliko, na primer, kupite novi laptop računar koji ima samo novi USB-C.

 

Ažuriranje softvera

Istražite proizvođača i saznajte da li redovno i brzo pruža mogućnost ažuriranja softvera. Jer, kakva je svrha uložiti novac u novi mobilni telefon samo da bi ste kasnije saznali da proizvođač više od godinu dana nije pružio mogućnost ažuriranja softvera.

Redovni update je važan za bezbednost i kvalitetan rad vašeg uređaja te je jasno koliko je važno da vas telefon redovno dobija mogućnost ažuriranja operativnog sistema.

 

Čitač otiska prsta

Debata oko čitača otiska prsta ima svoje zagovornike na obe strane – i za i protiv. Međutim, ako ste koristili telefon sa ovom opcijom, znate kolika je prednost kada ne morate da uzimate telefon u ruke svaki put kada želite da ga otključate.

Ono što je važno jeste da je ovaj senzor sa prednje strane telefona jer, u suprotnom gubi svoju funkcionalnost.

Naravno, telefoni koji nemaju čitač otiska prsta mogu biti jednako kvalitetni i sposobni, ali u zavisnosti od vaših preferencija, obratite pažnju i na ovu funkcionalnost.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit