Zaštitno staklo za mobilni telefon i da li vam je potrebno

Mobilni telefon vrtimo po rukama tokom čitavog dana. Stavljamo ga na sto, ubacujemo u džep zajedno sa ključevima i sitninom, guramo u policu u kolima… Sve ovo potencijalno može dovesti do oštećenja pa se postavlja pitanje da li vam je potrebno zaštitno staklo za ekran moblinog telefona.

 

Šta je zaštitno staklo za mobilni telefon

Zaštitno staklo za telefon je tanka folija, plastika ili staklo koje prekriva displey telefona delujući kao dodatni sloj zaštite protiv grebanja i udaraca. U zavisnosti od materijala od kog je napravljeno zaštitno staklo može imati i različitu cenu, ali i pružati različiti stepen zaštite.

Bez obzira na to o kakvom zaštitnom staklu se radi, postupak njegovog postavljanja na telefon je sličan.

Veoma je važno da dobro očistite ekran telefona i uklonite sve masnoće i čestice prašine. U suprotnom može se dogoditi da staklo ne prijanja dobro ili da dođe do grebanja ekrana. Takođe, veoma je važno da istisnete sve mehuriće vazduha kako bi zaštita bila potpuna.

S druge strane, većina današnjih telefona već ima snažno staklo na ekranu koje je prilično otporno. Ipak, ako se nije dogodilo vama, sigurno se dogodilo nekome koga znate da razbije ekran telefona.

Upravo zato se postavlja pitanje da li vam je zaštitno staklo za telefon potrebno ili ne.

 

Negativne i pozitivne strane zaštitnog stakla za moblini

Što se tiče negativnih strana, zaštitno staklo, činjenica je, oduzima malo na korisničkom iskustvu. Jednostavno, nije isto kada prstom prevlačite ili kuckate direktno po ekranu ili kada to radite preko zaštitnog stakla.

S druge strane, zaštitno staklo se lakše masti prstima i otisci lakše ostaju pa ako je to nešto što vam baš ide na živce, zaštitno staklo na moblinom je nešto što vas može konstantno nervirati i primoravati da ga, svako malo, brišete.

Ipak, pozitivne strane zaštitnog stakla možda mogu biti dovoljno značajne da vam njegove mane ne smetaju. Ono će osigurati da ekran vašeg telefona ostane bez ogrebotina, ukoliko ispustite uređaj veća je verovatnoća da će ekran preživeti, a sam telefon možete koristiti vodeći manje računa da li je u džepu sa njim i neka sitnina ili ključevi.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit