Združenim snagama: Samsung i Google implementiraju bežično deljenje podataka

Bežično deljenje podataka koje na kome su Android korisnici, do sada, mogli samo da zavide vlasnicima Apple telefona (AirDrop), Samsung i Google združenim snagama donose u svoje redove. Tako će Galaxy S20 imati implementiranu Quick Share opciju dok će Google u svoje uređaje staviti Nearby Sharing funkciju.

 

Bežično deljenje podataka otkrio prototip uređaja

Bežično deljenje podataka između uređaja značano olakšava rad, naročito poslovnim korisnicima, a ovu funkciju mnogi su smatrali značajnom prednošću iPhona.

Međutim, prototip Samsung Galaxya S20 otkrio je da ovaj uređaj ima, do tada, nepoznatu funkciju Quick Share koja je probudila znatiželju svih koji su imali prilike da vide ovaj uređaj.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da se otkrije kako se zapravo radi o brzom bežičnom deljenju velikih datoteka između uređaja i to bez potrebe za povezivanjem na Wi-Fi mrežu.

 

Izaberi i deli

Samsungova Quick Share opcija korisnicima pruža mogućnost da fajlove iz svog telefona poput slika, različitih dokumenata, kalendara i slično, podele sa jednim ili više drugih uređaja koji se nalaze u dometu, a koji se nalaze u kontakt listi samog telefona.

Očekuje se da će u najskorijoj budućnosti, ova opcija postati deo svih novih Samsung uređaja, omogućavajući lako povezivanje.

Šta više, trebalo bi da Samsung omogući da fajlovi budu poslati unutar Smart Things eko sistema, što znači da ćete fotografiju, na primer, moći da pošaljete čak i pametnom frižideru.

 

Oblak u pozadini

Prema postojećim glasinama, za razliku od AirDrop funkcionalnosti koju nudi Apple, Quick Share će funkcionisati sa cloud aspektom u pozadini. To znači da će fajlovi koji preko njega budu poslati biti privremeno uploadovani na Samsung cloud. Zatim će biti postati na Samsung Smart Things uređaje i downloadovani lokalno.

Očekuje se da će ovi fajlovi moći da budu veličine do 1 GB, a da će dnevno biti moguće poslati 2 GB podataka.

Kako će sve funkcionisati, ostaje da sačekamo i vidimo.

Zanima vas cena popravke?

Pošaljite nam upit sa informacijama o kvaru i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Pošalji upit